Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Lisa Holm - Vila i frid

Lisa Holm dödades inte där hon hittades

Lisa Holm dödades inte på den plats hon hittades, erfar GP. Och de tre misstänkta ska ha fastnat på bild när de hämtar eller lämnar något i terrängen.

Lisa Holm hittades död i en byggnad vid Martorp, en gård som ligger öster om kaféet i Blomberg där hon arbetade och försvann den 7 juni. En byggnad som 35-åringen och hans yngre bror är välbekanta med då den tillhör den gård de var anställda vid.

Men enligt vad GP erfar har 17-åringen bragts om livet på annan plats än där polisen hittade hennes kropp på kvällen den 12 juni.

- Det har jag inga kommentarer till, säger chefåklagare Anette Olsson.

Samtidigt ska det enligt uppgift till GP finnas ett fotografi, taget av en slump, när de två misstänkta männen och kvinnan ses lämna eller hämta något i terrängen från en parkerad bil vid en vägren. Vilken dag bilden togs är oklart men det ska ha tagit något dygn innan den väckte polisens intresse och ska ha varit ett av fynden som satte polisen på spåren som senare ledde till gripandet av de två bröderna och kvinnan.

- Det känner jag inte till, säger Anette Olsson.

Anette Olsson har tagit över ansvaret för fallet då vice chefsåklagaren Lars-Göran Wennerholm är på semester. Om en vecka måste hon begära omhäktning av den 35-åring som på sannolika skäl sitter häktad för mordet på Lisa Holm.

Enligt Anette Olsson är bevisläget gott.

- Misstankarna mot honom har stärkts, säger hon.

Läs också: Mordet på Lisa Holm - detta har hänt

Enligt Anette Olsson handlar det om spår av den misstänkte som inte kan förklaras av att han har befunnit sig i området på grund av sitt arbete på gården. Det ska vara direkta spår som kan kopplas mellan honom och Lisa Holms kropp eller hennes ägodelar, alltså teknisk bevisning.

- Han har inte kunnat lämna några förklaringar till detta och av det som har kommit fram hittills förefaller det vara rätt person som är häktad. Samtidigt väntar vi fortfarande på fler analysresultat, säger Anette Olsson.

Mot den bakgrunden väntas Anette Olsson begära 35-åringen omhäktad på tisdag nästa vecka och brottsmisstanken är densamma; på sannolika skäl misstänkt för mord.

Läs också: Lisa Holms försvunna hjälm hittad och Lisa Holms kropp hittades i gårdsbyggnad.

Mest läst