Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Idoltrio

Lisa Ajax och Mollie Lindén till Idol-final

Det är svårt att tävla i musik. I fredagens sorgfyllda Idol-semifinal var det extra tufft. Lisa Ajax och Mollie Lindén tog sig, trots allt, till nästa veckas final.

Den tidigare deltagaren Tristan Björlings död överskuggade tävlingen, och "Idol"-semifinalen på TV4 inleddes med en tyst minut.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

-Det har aldrig tidigare känts jobbigt för mig att stå på den här scenen. Den här gången gör det det. Tankarna går självfallet till de som lider allra mest just nu. Tristan, vi kommer sakna dig. Den här kvällen tillägnar vi dig, sade programledaren Pär Lernström i direktsändningen.

Mollie Lindén, Josefine Myrberg och Lisa Ajax gjorde sedan upp om de två finalplatserna.

Och det var Josefine Myrberg som tvingades lämna tävlingen precis före den stora finalen i Globen nästa vecka.

Hon briljerade i Taylor Swifts "Shake it off", men fick inte Kylie Minogues "Can't get you out of my head" att lyfta - och tv-tittarnas röster räckte helt enkelt inte till.

Kvällens stjärna blev istället Lisa Ajax, som inte bara imponerade i Molly Sandéns "Freak", utan även i låten som juryn valde ut som en tuff utmaning: Sias "Chandelier".

Juryns Laila Bagge:

-Den största risken i kväll är att dina fans har svimmat framför tv:n. Du är värdig att stå i final. Du fortsätter att överraska fredag efter fredag. När man tror att du har "peakat" så fortsätter du att utvecklas, sade Bagge i TV4:s sändning.

I finalen får Lisa Ajax alltså sällskap av Mollie Lindén, som sägs vara den som stod Tristan Björling närmast.

Hon inledde kvällen med att, näst intill tårfylld, sjunga James Arthurs "Impossible".

-Det enda jag hade i tankarna var att Tristan ville att jag skulle ta mig till final. Den här veckan har vi inte tänkt så mycket på tävlingen, sade hon.

I sändningen presenterades också priset som vinnaren får: En helt egen turné, eget band, och 500 000 kronor i gage.

"Idol" 2014 avgörs på Globen, Stockholm, den 5 december.

Mest läst