Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Lilla Lovis lämnar ingen oberörd

  Med färglada peruker, en dubbelt kidnappad personlighet och låtar tryfferade med runda ord är halva uppmärksamhetsslaget vunnet. Men Lilla Lovis själv vill bara ha kul.

  Hon har dåligt lokalsinne och ännu sämre koll på Kungsholmen, men en kompis tipsar om ett fik där det beställs latte eftersom bryggkaffet är tillfälligt slut. Lilla Lovis är inte den som väntar i onödan. Snarare är hon Cyndi Laupers gamla 80-talsdänga Girls just wanna have fun personifierad.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Hon hittar ett bord längst in, just innan lunchstöket drar igång med en salig blandning folk i karriären och föräldralediga och lokalen bräddfylls. Trots sprucken röst efter helgens lyckade hattfest och spelning (den längsta hittills, sju låtar) har hon inga problem att överrösta sorlet. Hon syns och hörs. Tar plats. Även i verkliga livet.

  Annars är det på webben hon synts mest, i färgsprakande videor om snusdoftande oralsex. Med itunecensurerade titlar och textrader som ”bakom varje feministiskt initiativ står en packad man”. Kommenteringsfälten har inte lämnats orörda, om man säger så. För och emot, friska feministfläktar eller reaktionärt trams.

  En reaktion mot hippa Prettostockholm, menar hon själv.

  – Allt ska vara rätt, på alla sätt, förklarar hon medan kaffet svalnar på bordet. Det behövs mer avslappnad attityd.

  Därför blir hon glad när hon ser unga tjejer blogga om att det hon gör är befriande. Det vore toppen att inspirera dem att göra ”vad fan de vill”.

  Att Lilla Lovis väcker reaktioner är inget som direkt förvånar henne.

  – Väldigt förväntat. Sedan har jag svårt att förstå hur folk kan bli så otroligt provocerade. Jag är grov i munnen och så där men … Eller jag vet ju det, det är för att jag är en ung tjej som ser bra ut. Det är också fruktansvärt att det är så.


  Kompisarna är inte direkt förvånade över att Lilla Lovis gör det hon gör. Enda skillnaden mellan alteregot och privatpersonen är att Lilla Lovis inte har någon vardag att ta hänsyn till. Sitt riktiga namn vill hon inte skylta med, har inget behov att synas på det sättet, Lilla Lovis räcker. Artistnamnet däremot är kidnappat från nätet efter att hon själv blivit kidnappad.

  Häromåret snodde någon hennes bildgalleri och la ut på mindre smickrande ställen ihop med frasen ”Do you want to fuck tonight? Lilla Lovis”.

  – Det var hemskt, de hade verkligen bildat en person kring det där men jag kunde inte göra någonting. Servrarna låg utomlands och det fanns ingen kontaktperson. Då bestämde jag mig för att ta tillbaka det så därifrån kommer namnet. Det blev en bra historia i alla fall.

  Lilla Lovis tar tag i saker. Och hon syr egna kläder vilket går hand i hand med musik- och videoskapandet. Låtar finns till ett album men om det verkligen blir ett sådant beror helt på vad som händer, hon ser inga skäl att ”kötta på” för sakens skull. Hon spelar gärna ute mer också, om tillfället är rätt och varför inte utmana i Melodifestivalen.

  Så hur långt kan det gå?

  – Jag vet inte. Det är nog så enkelt att jag bara vill göra roliga saker, så långe jag gör det kan det väl hålla på. Vi får väl se.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.