Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
GP_0309_NicklasLidstrom_002

Lidström tror på Frölunda: Finns potential

Nicklas Lidström har vunnit fyra Stanley Cup och avgjort en OS–final. Nu tror han på Frölunda inför stundande SHL-slutspel. – Jag tror det finns stor potential för dem att gå långt, säger han till GP.

Under uppladdningen inför slutspelet fick Frölunda finbesök i Frölundaborg. En av de bästa hockeyspelarna genom tiderna besökte klubben. Spelarna hade fått en dag ledigt efter grundseriens avslutning men ledarteamet fanns på plats och träffade Nicklas Lidström.

– Jag vill lyssna av hur läget i laget är, hur de känner sig inför slutspelet och hur de planerar de närmsta veckorna, säger han till GP och fortsätter:

– De har spelat bra hittills i år. Jag tror de kan gå långt i slutspelet. Jag tror det finns stor potential för dem att gå långt.

I sin nya roll som scout och rådgivare för Tre Kronor har Nicklas Lidström spanat på två kontinenter efter pusselbitarna som ska fylla truppen till World Cup. 16 namn är redan klara. Sju återstår. Lidström, som ger råd till Peter Popovic om försvararna, vet vad han söker efter.

– NHL-spelarna ligger närmast tillhands. De har en fördel att de spelar på liten rink men det är klart att vi tittar här hemma också. Vi tittar efter rollspelare som passar in i lagbygget. Vi behöver dem som är bra på att döda utvisningar, de ska kunna ha rollen vi letar efter. Vi kan inte bara ha full fart framåt. Truppen kan inte bara innehålla fyra superfemmor, säger han.

Det för mina tankar till Joel Lundqvist.

– Jag förstår det. Han är en pådrivare i laget, vad jag kan se utifrån. Han är en ledande spelare i Frölunda och SHL och har haft en väldigt bra säsong.

Vem är den bästa göteborgaren du mött?

– Patrik Carnbäck. Han var tuff att möta. Han var där och gjorde mål och var alltid en avgörande faktor. Jag spelade med Niklas Andersson i juniorlandslaget också. Han var otroligt skicklig.

Lidström är uppvuxen i Avesta i Dalarna. Från samma ort, med knappt 15 000 invånare, kommer också Frölundas och hela SHL:s bäste målvakt Lars Johansson.

– Vi har ingen relation men han har tagit otroliga steg framåt sedan jag såg honom i Västerås. Det är kul att han utvecklas, säger Nicklas Lidström.

Mest läst