Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160329LT019

Lewicki om favorittrycket: Rätt så väntat

Oscar Lewicki är inne i en hektisk vecka. I torsdags fick han en dotter, på tisdagen spelade han landskamp mot Tjeckien och på lördag är det allsvensk premiär för favorittippade Malmö FF. – Det är rätt så väntat att många tror på oss i år, säger han.

Oscar Lewicki missade torsdagens match mot Turkiet, då landslagsmittfältaren blev pappa för andra gången. Men på tisdagen, mot Tjeckien på Friends Arena var han tillbaka – nöjd med insatsen var han däremot inte.

– Vi blir lite fega och slarviga emellanåt och för egen del var det ingen höjdare. Det var lite för många slarviga passningar och en farlig hemåtnick, säger han.

Att det bara var 18 475 på Friends Arenas läktare, tyckte Lewicki inte var någon ursäkt för insatsen.

– Nej, det är landskamp. Det är klart man är taggad, men nu är den avklarad och nu vill jag hem till familjen, så klart.

Följer de med till Frankrike?

– De har möjlighet att komma ner, så de får göra som de vill, men vi har inte diskuterat det än.

Men någon kvalitetstid med familjen hinner inte Lewicki med. Redan på lördag väntar allsvensk premiär, mot de regerande mästarna, IFK Norrköping.

– Det är spännande och det ska bli riktigt skoj att det drar igång igen.

Ni är favoriter att ta hem allsvenskan i år. Hur påverkas ni?

– Inte så mycket, det är rätt så väntat att många tror på oss i år. Har man en bra trupp på pappret och gott om pengar, så är det inte så konstigt. Nu gäller det bara att leva upp till det också, säger han.

Mest läst