Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160129BB009

Lennartsson vill vinna cupen igen: Hade varit kul att vinna

Regerande cupmästarna IFK Göteborg drar igång årets cupresa under söndagen. Men någon toppning inte är inte aktuell.– Vi kommer byta en del i gruppspelsmatcherna, absolut, säger Jörgen Lennartsson.

Degerfors på söndag sedan väntar IK Frej och Halmstads BK för IFK Göteborg som är regerande cupmästare. Efter en lång försäsong är det ett taggat gäng som drar igång säsongen på allvar – även om det fortfarande tränas stenhårt i Blåvitt.

– Det ska bli jättekul med tävlingsmatcher igen! Det är alltid lite speciellt när det betyder något, att resultatet betyder något. Vi ser jättemycket framemot cupen och det hade varit kul att vinna den igen, säger Lennartsson.

Aktuellt att gå ner lite i träningsmängd?

– Vi kommer i veckorna att träna på med ett försäsongsupplägg. Vi hade dubbla pass i fredags och vårt upplägg är inriktat mot allsvenska seriestarten. Vi kommer i två-tre veckor att ha ett upplägg med hårdare träningsbelastning, inte på samma sätt som när allsvenskan har börjat. Det är trots allt seriestart i april, säger Lennartsson och fortsätter.

– Vi kommer inte gå ner i belastning utan träna på mycket och tufft under ett antal veckor. Vi ändrar inget i planeringen för att vi spelar i cupen men när vi väl spelar är det all satsning för att vinna matcherna.

Det är inte nu ni ska vara som bäst, hur ser du på cupen?

– Verkligen inte! Det är inte bra att vara som bäst nu. Vi ska fortsätta jobba med vårt eget spel, vi har spelat fyra matcher och lagt små pusselbitar för varje match. Det finns saker som blivit lite bättre i varje match men vi är långtifrån färdiga, färdig blir man i och för sig aldrig. Men det går åt rätt håll.

Vill du spika en startelva nu eller blir det fortsatt roteringar?

– Vi kommer säkert byta en del i de inledande cupmatcherna, vi kan ju inte byta lika mycket som i träningsmatcherna men det kommer säkert bytas en del i gruppspelsmatcherna, absolut!

Mest läst