Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Lennartsson om floppen: Extremt missnöjda

Utslaget ur cupen – vad betyder det för IFK Göteborg?– Att vi måste hitta några riktigt bra träningsmatcher i mars, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

Det är en sak att åka runt och spela 1–1 mot Superettan-lag utan att skapa någonting. Det är en annan att ha ett 15-tal riktigt heta målchanser två gånger på raken – men att inte klara av att göra mål.

– Två matcher och 30 målchanser. Det är riktigt bra. Men det är mindre bra att vi bara klarat av att göra två mål. Vi ligger bra till tidsmässigt med vår spelidé och vår speluppbyggnad, men självklart ligger vi långt efter vad gäller kvaliteten i våra avslutningar, säger Jörgen Lennartsson, och fortsätter:

– Vi är såklart extremt missnöjda med att vi har misslyckats med att gå vidare i cupen. Det är en titel vi går miste om, och vi vet hur positivt allt var förra våren när vi gick hela vägen.

Lennartsson vill varken använda ordet trend eller tendens om Blåvitts nya vana att skapa mängder med chanser – men ändå bara få 1–1 mot lag från Superettan.

– Äh, jag skiter i vad man kallar det. Vi gjorde allt som vi skulle ända fram till deras straffområde. Jag tyckte att vi hade bra kontroll på första halvlek, förutom sista fem minuterna. Och i andra – ja, vi skapade ju massor …

Vad betyder det för förberedelserna inför allsvenskan att ni åkt ur?

– Det betyder att två helger i mars försvinner, där vi annars hade spelat tävlingsmatcher. Och då gäller det att vi kan hitta riktigt högkvalitativt motstånd där.

Sportchefen Mats Gren är inne på samma linje:

– Det är alltid svårt att hitta bra matcher, och nu måste vi jobba stenhårt för det. Vi kan prata om våra målchanser, men man vinner fotbollsmatcher genom att göra fler mål än motståndaren. Svårare är det inte. Det här var väldigt likt matchen mot Degerfors senast, men det hjälper ju oss inte.

Vad betyder det för klubben att redan vara ute ur cupen?

– Det är en titel mindre att kämpa om för oss. Och det är tråkigt, för en titel är alltid en titel. Plus att vi går miste om några bra tävlingsmatcher. Sedan vet jag inte om det betyder så mycket rent ekonomiskt eller så.

Men för spelarna har utmarschen en betydelse.

– Det är klart att självförtroendet får sig en törn. Detta ska egentligen inte kunna hända, och vi hade ju verkligen tillräckligt många chanser för att vinna. Men det gick emot oss idag, säger målskytten Victor Sköld.

Mest läst