Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB150201BB724

Lennartsson om beskedet: Önskar honom all framgång

Jörgen Lennartsson hyllar Erik Hamréns uttagning av Emil Salomonsson i A-landslaget.– Jättekul och väldigt välförtjänt, säger IFK Göteborgs tränare.

På tisdagseftermiddagen presenterade herrlandslagets förbundskapten i fotboll, Erik Hamrén, truppen till landskamperna mot Turkiet (24 mars) och Tjeckien (29 mars).

En av de nya kommer från IFK Göteborg och är högerback: Emil Salomonsson, 26.

– Inte oväntat, snarare väntat. Och ett bevis på den utveckling Emil har haft i sitt spel de senaste åren, säger Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson.

Jörgen Lennartsson öser beröm över sin adept, som är Blåvitts enda bidrag i A-truppen.

– Emil är en fantastisk personlighet som man verkligen önskar all framgång i livet. Jag tänker på de bekymmer han hade med sin mage för ett antal år sedan.

Vad tror du om hans möjligheter att komma med i den slutliga EM-truppen?

– Det återstår att se. Det hänger på hans prestationer och på konkurrenternas prestationer. Det är bara för Emil att åka med och köra. Han fick bra erfarenhet under Vinterturnén där han fick se och lära hur det fungerar runt A-landslaget.

På vilket sätt har landslagsledningen varit i kontakt med dig för att stämma av Emils form efter den skada han ådrog sig i vintras?

– Som klubbtränare har man en bra dialog med förbundskaptenerna i olika frågor. Det ingår både i tränarens och förbundskaptenens uppdrag. Sedan vill jag inte kommentera det konkreta fallet, men så fungerar det rent generellt.

Mest läst