Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160228ZE050

Lennartsson om backkrisen i Blåvitt: Räcker ju med fyra

Jörgen Lennartsson har fem försvarsspelare att välja på till premiären mot Falkenberg. Problem? Kris? Inte om du frågar Lennartsson.– Det räcker i och för sig med fyra, säger han med ett leende.

Under tisdagskvällen klev både Emil Salomonsson och Hjörtur Hermansson av sina respektive landskamper. För Salomonsson ska det inte vara någon större fara medan med Hjörtur befaras det en längre frånvaro.

– Det var inte den bästa dagen för oss. Med Emil är det förhoppningsvis bara kramp och då ska det inte vara så långvarigt. Med Hjörtur vet vi inte, vi får kolla mer på honom när han kommer hem under torsdagen men det kan vara långvarigt där. Det är olyckligt men så är livet i fotbollen, säger Jörgen Lennartsson.

Nu har du "bara" fem backar till på söndag?

– Det räcker i och för sig med fyra ... vi spelar ju med en fyrbackslinje så på det sättet är det lugnt. Men vi har haft en del försvarsspelare som fått en del skador under försäsongen, tyvärr men så kan det vara. Vi får ju ändå hem Smedberg nu också som mött Messi, han var glad trots förlust och han kan ju spela ytterback.

Bjärsmyr nyligen tillbaka i full träning, hans status?

– Bjärsa är alltid bra! Jag har känt Bjärsmyr i 15 år och jag kan inte säga att han någonsin gjort en dålig träning. Jag är inte överhuvudtaget orolig för honom. Bjärsa kommer att vara ett lejon på söndag när allsvenskan börjar. Ett hungrigt lejon kommer han vara.

Vilket djur kommer du vara på söndag?

– Jag kommer som alltid på matcherna att vara ganska så avslappnad och harmonisk. Jag blir inte nervös när vi själva spelar utan det gäller att ha hjärnan under kontroll och tänka strategiskt. Men nu är det bara glädje att allsvenskan börjar.

Mest läst