Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Lennartsson hyllar supertalangen: Därför han är här

Det blev seger med 1-0 för Blåvitt mot norska Sarpsborg i premiärmatchen. En ganska blek insats där Lawson Sabah var den stora behållningen. – Han är ett spännande råämne, det är därför han är här, berömmer Jörgen Lennartsson.

Det var ingen fantastisk fotbollsunderhållning som de 2 048 i den nya PSA-hallen bjöds på när IFK Göteborg startade upp säsongen 2016 på allvar. Norska Sarpsborg bjöd på bra motstånd i en match som till stora delar saknade målchanser.

– Ja, vad kan man säga? Det var en härlig publikfest i en fantastisk arena. Härlig stämning med mycket folk, sen spelmässigt var det en blandad kompott. Första är godkänd, andra halvlek inte speciellt bra. Vi bytte sju man i halvlek för att så många som möjligt skulle få spela 45 minuter. Men överlag var det defensivt stabilt hela matchen, offensivt en väldigt blandad insats, säger Jörgen Lennartsson och fortsätter.

– Första hade vi flera väldigt bra intentioner. I andra blixtrade det till lite då och då, andra halvlek var inte speciellt bra.

Två spelare som däremot såg intressanta ut och fick många lovord från läktaren var de två ghaneserna, Prosper Kasim och Lawson Sabah. Duon kom till Blåvitt förra säsongen och fick spendera den i U-laget. Nu är de redo att ta upp kampen.

– De gjorde bra ifrån sig med tanke på att det var deras debut från start. Lite speciellt match också, premiärmatch och fullsatt men jag tycker att de klarade sig bra. Sen finns det alltid saker att fila på, säger Lennartsson.

Känner du att de två är redo att konkurrera på allvar om en plats nu?

– Det är deras prestation från nu och framåt som avgör det.

Bäst i Blåvitt var innermittfältare Lawson Sabah som startade tillsammans med Mads Albaek. Sabah visade att han är redo att ta upp kampen med främst Sebastian Eriksson om platsen bredvid Mads Albaek som är given i startelvan. En plats som blivit ledig sedan Gustav Svensson flyttade till Kina.

– Vi har fyra innermittfältare och alla är med och konkurrerar på lika villkor. Det blir de två bästa som spelar, säger Lennartsson diplomatiskt innan han lyfter fram potentialen hos Sabah.

– Det är en spännande tvåvägsspelare och är bra i sina förflyttningar. Han är kvickfotad och löper över stora sträckor och är ett spännande råämne. Det är därför han är här och han har tagit kliv sedan han kom hit.

Provspelaren, Walker Zimmerman då?

– Han är bolltrygg, har ett bra tillslag och är bra på huvudet. Honom har vi dock fått mer svar på under träningarna, säger Lennartsson.

Mest läst