Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
jl

Lennartsson hyllar Hysén: Han har bra löd i dojan

Jörgen Lennartssons lag höll nollan, gjorde två mål framåt – och hade skott i både ribba och stolpe.– Det var en pusselbit i rätt riktning, kan man säga, säger IFK-tränaren.

Blåvitt inledde med en frejdig offensiv, samtidigt som gästande Stabaek var försiktiga och backade hem. Det gav flera heta målchanser för hemmalaget – bland annat sköt Sören Rieks i ribban efter fint samarbete med Jakob Ankersen.

Efter 13 minuter tog han revansch på målburen när han förvaltade Martin Smedberg-Dalences inspel och med ett tillslag skickade in 1–0 för IFK Göteborg.

Efter målet flyttade Stabaek upp positionerna, och Blåvitt tappade initiativet lite.

– I försvarsspelet så fick vi se hur vi ska agera både när vi pressar högt och när vi kommer längre ner i planen. Det fanns faser i matchen när vi kom lite väl långt ner i planen, men då försvarade vi oss å andra sidan väldigt välorganiserat, säger Jörgen Lennartsson.

Och när Stabaek såg ut att ta över matchen slog Hysén till med sitt 2–0-mål.

– Han har ju bra löd i dojan kan man säga. Så det var vi som vi hoppats, det var inte så konstigt, menar Lennartsson.

I den andra halvleken var det åter IFK som förde matchen och skapade mest chanser. Sören Rieks fortsatte att hota och satte ett skott i stolpen – och inbytte Mikael Boman var en norsk fotparad från att förvalta ett friläge.

Haitam Aleesami var framgångsrik i offensiven och slog klart flest inlägg av spelarna på plan. Några fler mål blev det dock inte och slutet av matchen blev något ryckig då IFK genomförde totalt sju byten. Bland annat fick både Patrik Karlsson Lagemyr och Billy Nordström chansen att visa upp sig.

Lennartsson vill inte dra allt för stora växlar av söndagens resultat.

– Vi bygger saker, vi bygger fysik, lagmoral, team spirit och vi bygger vårt spel offensivt och defensivt. Och det här var en pusselbit i rätt riktning, så kan man säga.

Hyséns insats?

– Han gjorde en bra match, ett antal bra löpningar. Några gånger kom bollen, några gånger kom den inte. Han är precis som laget på väg i rätt riktning. Men som sagt det är sju veckor till seriestart, så vi bygger vidare, säger Lennartsson.

På söndag inledstävlingssäsongen på riktigt när IFK tar emot Degerfors på Bravida arena i Svenska Cupens första omgång. Då är förmodligen Emil Salomonsson tillbaka, han saknades i går på grund av det sår på smalbenet han ådrog sig under lägret i Dubai.

Mest läst