Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Lemmys sista film hyllas av finländsk mjölkjätte

Rockhjälten Ian ”Lemmy” Kilmister, som gick bort i december förra året, är huvudperson i en reklamfilm för ett stort finländskt mjölkföretag, som i dagarna har börjat spridas på nätet.

Klippet är 40 sekunder långt och en remake på en berömd finländsk reklamfilm som har 20 år på nacken. Det var när företaget redigerade filmen som meddelandet om sångarens död nådde dem. De beslutade då att skriva om manuset, och använda ett klipp där Lemmy improviserade.

Resultatet blev en hyllning till idolen.

I filmen ses Lemmy stiga ut ur en krog. Han vänder sig mot kameran och säger:

”Jag har aldrig druckit mjölk och det tänker jag aldrig göra heller. Era svin.”

Efter repliken visas en text där företaget uttrycker sin tacksamhet för att ha fått arbeta med Lemmy:

”Ian 'Lemmy' Kilmister 1945-2015. Vi höjer våra glas för dig.”

Texten fortsätter:

”Det här ska ses som en hyllning till en underbar, fantastisk människas liv – en människa som själv hyllade livet på ett så överväldigande sätt. Det här var vårt magiska möte med en stor människa och vi är hedrade över att få dela med oss av det till omvärlden.”

– Vi befann oss i postproduktion när vi fick nyheten. Vi är djupt tacksamma över att få ha arbetat med honom och att Lemmys management är nöjda med resultatet, säger Jussi Lindholm, chef för den ansvariga reklambyrån Hasan & Partners, till NME.

– Det fanns diskussioner om att inte sända filmen alls, men vi hade material som inte var en del av originalmanuset och som verkligen vittnade om Lemmys karaktär, så vi kom överens om att klippa om allt och förvandla det till en hyllning istället.

Reklamen spelades in i Maunula, Finland, inte långt från Hartwall Arena. Motörhead uppträdde där strax efter att filmandet var klart.

Mest läst