Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB140210JL004

Legendaren hyllades: Kommer lite tårar

Som en av få som fått samma behandling hedrades Henrik Quist med att få sin bild hissad i Lisebergshallen inför Pixbo-Warberg. Hyllningen var känslosam för klubbikonen från Bjuv. – Det kommer lite tårar, säger han.

På planen var det snabba kontringar och rappa skott som dominerade. Men innan dess fick hela Lisebergshallen en stund för eftertanke och minnen. I en ceremoni inför Pixbo-Warberg hissade en Henrik Quists vepa i hallens tak. En hyllning som bara några få av klubbens allra största hedrats med. För första gången sedan spelarkarriären tog slut såg Henrik Quist Pixbo spela. Och vilket tillfälle att återvända. Klubbikonen, med över 300 matcher i den rödvita tröjan, var rörd över hyllningen han fick.

– Jag har varit nervös hela dagen för att jag skulle få prata, för det vet jag inte om jag hade klarat. Jag är jäkligt stolt och vill tacka alla, säger Henrik Quist.

Vad har Pixbo betytt för dig?

– Klubben har format mig som person och hjälpt mig otroligt mycket i livet. Det kommer lite tårar när jag tänker på det nu.

Vilket minne från din tid i klubben lyser starkast?

– Det är nog första SM-guldet. Vi vann i sudden death efter 36 minuter. Det var så mycket känslor för hela föreningen.

Anledningen till att Quist inte fanns på planen denna kväll, trots att han enligt egen utsago hade klarat av spela var femte byte, var den allvarliga skada som avslutade karriären 2014. Backikonen menar att innebandyn tagit stora steg framåt sedan dess.

– Det finns ingen som är dåligt tränad längre. Innebandyn har blivit mer professionell. De är fruktansvärt duktiga nu, säger han.

Men helt har han inte släppt sporten. Henrik Quist håller igång med IK Zenith i Torslanda.

– Det är fortfarande kul. Men det är en annan fas i livet nu. Familjen har ställt upp för mig och nu är det min tur att vara hemma, säger han.

De tidigare lagkamraternas prestation i den första perioden var den dubble SM-guldmedaljören inte nöjd med.

– De verkar tagna av stundens allvar. Men samtidigt är Warberg väldigt bra.

Att leda serien både på dam- och herrsidan är en imponerande prestation enligt Henrik Quist.

– Det är fantastiskt och ett bra kvitto på att föreningen gör något rätt. Jag hoppas på att innebandyn i Göteborg ska få ett uppsving.

Quist verkar ha varit uppskattad i fler led än sina egna. Under intervjun kommer matchens domarpar fram för att tacka och gratulera.

Mest läst