Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Lechtaler: Ambitionen är att alla ska stanna

Ryan Lasch blev inte bara CHL:s MVP. Han låg även bakom Frölundas första titel i CHL under tisdagen. Samtidigt sitter amerikanen på ett utgående kontrakt. – Vi har pratat med alla och vår ambition är att alla spelarna ska stanna i Frölunda, säger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler.

Frölunda fick revansch för finalförlusten i fjol när laget besegrade Kärpät och fick lyfta CHL-pokalen.

– Det är jättekul, vi har slitit hårt. Framför allt med tanke på att vi hade ledningen i finalen i fjol och förlorade. Nu gjorde vi en bra säsong i CHL igen och lyckas vinna. Vi bevisar för oss själva att vi kan vinna och det är väldigt skönt, säger Christian Lechtaler, som är en av de stora arkitekterna bakom lagbygget.

– Jag tycker att vi har ett starkare lag i år än förra och den här segern är ett bevis på det. Men jag är bara en pusselbit i ett stort gäng. Vi är många spelare och ledare som har varit med och gjort det här möjligt. Alla juniorer, Oliver Bohm, Mattias Janmark med flera, säger han.

Flera spelare i Frölunda sitter på utgående kontrakt den här säsongen. Den kanske mest kännbara är finalhjälten, poängekung och hela turneringens mest värdefulla spelare, Ryan Lasch.

– Vi har pratat med alla och vår ambition är att alla spelarna ska stanna i Frölunda. Men sedan är det så att vi inte äger hela frågan själva. Spelarna har ju egna tankar och idéer och det ska stämma med familjer, roller i laget och ekonomi och så vidare, säger Lechtaler.

Mest läst