Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
lauridsen

Lauridsen ser fram emot Luleå

Oliver Lauridsen har fått ta mycket ansvar när det gäller fysiska spel under året. Något han kommer få göra lite extra även mot Luleå.– Jag gillar det spelet och därför skall det bli jättekul att möta Luleå, säger Frölundabacken.

I söndagskväll blev det klart att Frölunda kommer möta Luleå i semifinal i SM-slutspelet. När lagen möttes i kvartsfinal förra året vann göteborgarna med 4–3 i matcher efter en hård och tuff matchserie. Och det tuffa spelet har fortsatt även under årets säsong. I vintras hamnade Oliver Lauridsen i slagsmål med Luleås Ilari Melart och dansken medger att rivaliteten lagen emellan är stor.

– Jag har ju bara varit här i år men det känns att rivaliteten går en lång tid tillbaka, säger dansken.

Vad tror du kommer vara skillnaden gentemot Djurgårdsmatcherna?

– Luleå och Djurgården spelar ganska lika sett till spelsystem så jag tror att det kommer se ganska likadant ut på isen.

Ser din roll likadan ut?

– De har ett stort och tungt lag så det är klart att en hel del av det fysiska spelet kommer fortsätta att landa på mina axlar. Kanske ännu mer än i Djurgårdsserien, men det är därför jag är här så det är absolut inga problem.

Vad behöver ni göra för att vinna?

– Vi vet att de vill spela fysiskt, men det måste vi se bort ifrån. Det handlar för oss att inte låta känslorna hamna utanpå kläderna och spela vårt spel för att göra succé, säger Oliver Lauridsen.

Mest läst