Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160318AE017

Lauridsen: Det är nu småpojkarna separeras från männen

Tiden då motståndarna kunde få Frölunda ur balans genom fysiskt spel är över. En av anledningarna stavas Oliver Lauridsen.– Det är lite så att det är nu som småpojkarna separeras från männen, säger han.

Det finns ett fåtal lag som vågar möta Frölunda på samma spelsätt som Rönnbergs gäng vill spela. Med fart, finess, passningsspel – i stället försöker allt fler lag att spela fysiskt och tufft och försöka få spelarna i Frölunda ur balans. I år har Frölunda verkat ha hittat lösningen på problemet och hanterar det på ett helt annat sätt än tidigare.

– Det är det vi har gjort den här säsongen, vi har visat upp olika sidor av vårt spel. Sen kan du välja att ta på dig de mörka glasögonen och då tänka att vart är det vanliga spelet? Vart är finessen? Tekniken? Farten? Passningarna? Eller så tar du på dig de ljusa glasögonen och inser att det är bra att kunna vinna matcher på fler än ett sätt och det är så jag väljer att se det, säger Roger Rönnberg och fortsätter.

– Senaste matchen vann vi på hårt jobb och attityd, det var den sidan av Frölunda som vann matchen snarare än det tekniskt spelande Frölunda.

En av veteranerna i Frölunda, lagkapten Joel Lundqvist som i dag gör sin andra match efter skadefrånvaron berättar om den fysiska skillnaden i slutspelet kontra grundserien.

– Det är viktigt att kunna hantera den typen av spelet också ... samtidigt vet vi på vilket sätt som vi varit framgångsrika på under året. Det är det vi vill byggare vidare på. Sen är den fysiska delen flera nivåer upp i ett slutspel och det måste man kunna behärska. Sen ska vi inte smälla på i tid och otid utan det handlar lika mycket om att vara stark och kunna skydda puck i trånga situationer, säger han.

I Frölunda hamnar ofta mycket av ansvaret kring det fysiska spelet på den väldige Oscar Lauridsen. En lite otacksam roll tycker den danske backen.

– Det är inte bara jag utan hela laget som ska bidra där, det är lite för stort ansvar att lägga på en spelare. Men det är en del av mitt jobb att gruffa lite hit och dit, det är en del som vill in och reta mig. Men jag tycker alla varit duktiga i det fysiska spelet, det är fler och hårdare tacklingar, fler smällar och fulspel. Men det är något man måste klara av i ett slutspel. Klart att det blir hett därute, säger han och fortsätter.

– Men samtidigt är det lite så att det är nu som småpojkarna separeras från männen. Det är lätt att prestera i grundserien men det är i slutspelet som man ska vara som bäst. Det är nu det gäller.

Hur mår kroppen? Du både ger och tar en del smällar?

– Ja, alltså än så länge är det lugnt. Det är lite blåmärken men det hör ju till i slutspelet, säger Lauridsen med ett stort leende.

Fakta: Biffarna i Frölunda

Oliver Lauridsen: 197 cm 108 kilo

Christoffer Persson: 192 cm 100 kilo

Anton Axelsson: 184 cm 94 kilo

Johan Sundström: 190 cm 93 kilo

Joel Lundqvist: 182 cm 92 kilo

Kristian Vesalainen: 190 cm 92 kilo

Oscar Fantenberg: 184 cm 92 kilo

Mest läst