Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
lasulundqvist

Lasu om kaptensrollen: Hade hellre velat ha med Joel

Med Joel Lundqvist borta från spel är det Nicklas Lasu som glider in i första kvartsfinalen med ett C på bröstet.– Det är klart det är kul, men omständigheterna är mindre roliga, säger Lasu.

Nicklas Lasu har blivit en veteran i Frölunda trots att han "bara" är 26 år gammal. En spelare som många andra kan luta sig mot och en spelare som tagit rejäla kliv senaste två säsongerna. I år blev det 51 matcher och 21 poäng från Lasu. När kvartsfinalsserien mot Djurgården startar under onsdagskvällen får Frölunda klara sig utan sin lagkapten. Joel Lundqvist är fortsatt skadad och är likt alla hockeyspelare fåordig om sin status när det gäller skador och slutspel.

– Jag hade spelat om det var final, sa han till GP under onsdagen.

När Scandinavium släcks ner, Indianhuvudet plockas fram och introt börjar kommer det inte vara Lundqvist som leder laget ut – i stället för assisterande kaptenen Nicklas Lasu ta ett steg upp i hierarkin.

– Klart det är kul, men omständigheterna är mindre roliga. Jag hade verkligen velat ha med Joel, han är väldigt viktig för oss och en ledare både på och utanför isen.

Känslan inför slutspelet?

– Att det är nu det börjar. Första matchen är alltid viktig men jag känner att vi och Djurgården påminner lite om varandra, det är två hårt jobbande lag som åker mycket skridskor. Det kommer att bli tuffa matcher.

Svårt att ta en match i taget eller svävar tankarna iväg lite?

– Tråkigt svar, men nej det är en match som gäller nu. Sen är det klart man hoppas och tror att vi ska gå hela vägen. Det är målet.

Mest läst