Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB151230CS014

Lasu inte nöjd med rekordsäsongen: Jagar nytt

Nicklas Lasu är bättre än någonsin tidigare. Den defensivt skicklige forwarden gör sin bästa säsong poängmässigt i karriären.…– Jag har faktiskt inte tänkt på det, säger han ödmjukt.

Lasu har hunnit bli 26 år och är trots sin ringa ålder en riktig veteran i Frölunda. Första matcherna i A-laget gjorde han redan under säsongen 2007-08. Sedan ett par säsongen tillbaka är han en av klubbens viktigaste spelare med sitt slit, uppoffrande spel och ledande roll i laget. I år har han dessutom fått fart på poängproduktionen och har slagit rekord i både mål och assist.

– Klart att det är kul att ha slagit det, men jag har faktiskt inte tänkt på det. Nu är det bara att börja jaga nya, säger Lasu med ett skratt.

Varför har det lossnat poängmässigt för dig?

– Det är massor av anledningar. Men vi har hittat varandra bra i vår femma och kompletterar varandra bra. Sen spelar hela laget en bra hockey. När du dessutom sätter dit lite puckar så kommer ju självförtroendet.

Under åren som junior var Lasu en poängmaskin av rang. Toppnoteringen finns från 2007-08 då han smällde dit 53 poäng på 41 matcher för Frölundas J20-lag.

– Då var rollerna lite annorlunda mot nu. Sen är det skillnad att spela junior hockey kontra seniorhockey, säger Lasu.

Är du nöjd med rollen du har nu? Känner du att den passar?

– Det skulle jag säga att den gör. Det passar mig det här, att vinna närkamper, skapa målchanser och kämpa. Sen var det ett tag sedan som det fanns klassiska brunkare. Det finns inte riktigt i hockeyn längre.

Med Joel Lundqvist borta är det Nicklas Lasu som leder Frölunda – även om han själv försöker tona ner det.

– Jag förstår att frågan dyker upp men jag skulle inte påstå att det är någon skillnad. Joel är vår viktigaste spelare och alla vill att han ska vara med. Nu kan det vara bra att ge han chansen att vila lite. Men det är klart jag helst hade haft han på isen.

Med kvällens möte med Modo inräknat är det endast fem matcher kvar för Frölunda av grundserien innan slutspelet väntar. En lång väntan är snart äntligen över.

– Det är då den roligaste stunden på året kommer. Nu ska vi skapa oss goda vanor inför slutspelet och skapa en tro på oss själva. Vi vet vad vi kan när vi är på topp, säger Lasu.

Mest läst