Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Lasch om nytt kontrakt: Ingen stress

Ryan Lasch fortsätter ösa in poäng för Frölunda. Poängkungens kontrakt går ut efter säsongen men än så länge finns inga samtal om förlängning. – Vi har inte pratat om något sådant än, säger Lasch.

Det hade inte ens hunnit gå tre minuter innan Ryan Lasch satte Frölundas första mål i segern mot Brynäs.

Ett mål han som han styrde in med kroppen efter att ha fått en retur efter ett skott av Joel Lundqvist på sig.

– Det var kanske en lite turlig studs. Men det är sånt som händer när man befinner sig kring de ytorna, säger Lasch.

– De flesta av min mål görs där. Jag skulle inte påstå att jag har det bästa skottet så det är väl ett ganska typiskt mål för mig att hålla mig runt målet och lägga in den. Om jag inte passar så är det där jag måste vara för att göra mål.

Andreas Johnson gjorde sedan 2-0 som räckte till en viktig seger för Frölunda.

– I år är vi ett annat hockeylag. Man märker det på vårt sätt att spel och på fokuset vi har – alla vet hur det ska se ut och vi håller oss till det och det har gått bra så här långt, säger Lasch.

– Jag tycker att den största skillnad i år jämfört med i fjol är utvecklingen. Vi hade ett yngre lag förra året, nu har alla tagit ett steg framåt.

Lasch mål var hans tolfte för säsongen. Kombinerat med 27 assist toppar Lasch poängligan i SHL med 39 poäng på 35 matcher.

Poängkungens kontrakt går ut efter säsongen är färdigspelad. Men några samtal om förlängning har inte inletts mellan spelaren och Frölunda.

– Vi har inte pratat om något sådant än. Båda sidor är intresserade men jag tror att det kanske är för tidigt för båda sidor fortfarande. Det har mer varit fokus på andra halvan av säsongen och att ta oss till slutspel, säger Lasch.

– Men jag är säker på att allt kommer lösa sig. Jag tror inte de är oroade och jag är inte oroad. Om det händer så händer det när det händer, det är ingen stress.

Kan du se dig själv spela här nästa säsong också?

– Absolut. Jag älskar Göteborg och jag älskar laget, hur det utvecklas och sättet att spela – det passar mig väldigt bra. Det hade varit ganska dumt om jag inte hade Frölunda som en möjlighet inför nästa säsong.

Mest läst