Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160219BB634

Lasch bäståterigen

Som så många gånger tidigare den här säsongen var det den troende Ryan Lasch som frälste Indianerna. Med två assister och ett mål sänkte han Örebro i Frölundas förlängningsseger.

Det var ett skadeskjutet Frölunda, utan Lukas Bengtsson, Spencer Abbott, Mats Rosseli Olsen och Nicklas Lasu som reste till Närke.

Första perioden gick i ett härligt högt tempo och svängde fram och tillbaka. 16–årige Kristian Vesalainen imponerade stort och var ett av Frölundas glädjeämnen i matchens inledning.

Stortalangen var aktiv och var tillsammans med Ryan Lasch den som skapade mest framåt för gästerna inledningsvis.

– Han kommer nog bli bra. Men han ska få mustasch först innan han på riktigt börjar leverera i den här ligan, sa Roger Rönnberg till Cmore.

Men varken Örebro, som framförallt första tio minuterna hotade Frölunda rejält, eller indianerna lyckade spräcka målnollan.

Det skulle dock bara dröja två minuter av andra perioden innan första nätkänningen kom. Örebro kontrade snabbt och Ville Viitalouma sprätte upp ledningsmålet bakom en chanslös Johan Gustafsson, som annars var vass denna kväll.

Precis som matchen i stort svängde spelövertagspendeln snabbt mellan lagen. Örebro drog på sig dubbla utvisningar.

Då klev, för nionde gången den här säsongen, Henrik Tömmernes fram och satte ett mål i powerplay. Med god hjälp av Joel Lundqvist som täckte väl.

– Det är bra tempo i matchen. Men lite för svängigt för vår del, sa Henrik Tömmernes till Cmore i pausen.

Assisten till målet kom från Ryan Lasch som i och med sin poäng klättrade upp i ensam majestät i poängligan.

Och den amerikanske poängmaskinen gick på högvarv. Som GP skrev om inför matchen visualiserar han situationer framför sig innan han går på isen.

Denna gång var förberedelserna lyckade – Lasch var nämligen sist på pucken som gav Frölunda 2–1. Men ett sent kvitteringsmål av tvåmålskytten Ville Viitalouma förde matchen vidare till förlängning. Där var det återigen Lasch som med en assist till Arturi Lehkonen var med och avgjorde.

Örebro behöver dock inte vänta länge för att få revansch. Redan i dag möts lagen igen. Då i Scandinavium.

Mest läst