Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Lasch öppnar för nytt kontrakt

Ryan Lasch är poängligans ledare – och Frölundaspelare även nästa år? – Jag skulle vara dum om jag inte funderade på att komma tillbaka, erkänner amerikanen efter 3-2-segern hemma mot Djurgården. 

Frölunda slår till slut ett piggt Djurgården i ett nästintill fullt Scandinavium. Joel Lundqvist spelar fram för 200:e gången i SHL, Andreas Johnsson gör sin 100:e poäng och backen Oliver Lauridsen spräcker målnollan i Frölundas tröja.

Se där, tre olika jubileer att nämna.

Men även Ryan Lasch gör mål, fullträff nummer tretton för säsongen. Lägg till det 28 assists på 39 matcher – och fortsatt ledning i poängligan.

Ett av säsongens enklaste mål – öppen kasse i fem mot tre?

– Jag skulle inte säga det! Vi fick jobba hårt för det ... och det var skönt att äntligen få in den i powerplay. Det var ett tag sedan, säger Lasch.

Joel Lundqvist stötte fram pucken, Lasch petade in den.

– Ett typiskt mål för mig. Jag brukar få in dem runt nätet. En inbrytning eller en retur. Jag har ju inte det hårdaste skottet, säger Lasch med ett leende.

Amerikanen har dock haft en oerhört stark utveckling i Frölunda under säsongen. Skadefri, stark – och farlig. Dessutom backcheckar han – och täcker skott!

– De senaste fyra matcherna har jag till och med tacklats offensivt! Men ta i trä, jag har fått vara utan problem med kroppen – trots att jag får rätt mycket stryk, säger Lasch.

Amerikanens kontrakt går ut om tre månader – och fansen är redan bestämda att han ska få stanna.

Vad händer i framtiden?

– Det finns intresse, det gör det. Från bägge sidor. Vi väntar, det är ingen stress. Jag håller mina möjligheter öppna. Det är mitt tankesätt, typ. Jag skulle vara dum om jag inte funderade på att komma tillbaka, erkänner amerikanen.

Och du trivs i stan?

– Absolut. Jag älskar det här – och organisationen i Frölunda är topp. De är fantastiskt hur de utvecklar spelare – och det är roligt att vara här, i ett vinnande lag. Kulturen just nu, med att fortsätta utveckla spelarna, är nåt som passar mig bra.

Så inga nya tweets om en dålig domare efter den här matchen?

– Nänä. Det är inte mitt jobb att skriva om det, säger amerikanen skamset.
Efter segermatchen mot Växjö Lakers skrev Lasch ett par uppretade tweets om domaren Sören Persson – men lyfte bort dem ...

Danske backen Oliver Lauridsen är också omringad av journalister efter matchen. Första målet – på 39 matcher. Ett långskott från egen zon – in i tom kasse!

– Jag är inte jätteglad ...

… men alla andra är det?

– Det är glada för att jag fick spräcka nollan. Det punkterar matchen, så det är ett viktigt mål. Men sen kan vi diskutera om det är så jag vill göra min första balja i SHL ...

Mest läst