Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collage

Larsson: Alla står lika inför lagen

Adam Johnson dömdes till sex års fängelse för sex med minderårig och groomingbrott. Nu ger Sebastian Larsson sin syn på skandalen kring sin före detta lagkamrat i Sunderland.– Den rättsliga processen har haft sin gång, ett straff är utdömt. Alla står lika inför lagen, säger han till Expressen.

I februari valde Premier League-klubben Sunderland att sparka mittfältaren Adam Johnson, sedan han erkänt i en domstol att han haft sex med en minderårig flicka.

Under torsdagen fälldes han på två av fyra åtalspunkter (sex med minderårig och groomingbrott) och dömdes till sex års fängelse.

Nu ger Sebastian Larsson sin syn på händelserna kring sin före detta lagkamrat:

– Det är en sådan situation där ni alla kan tänka er samma sak. Det är väl ingen rolig sak. Men sådant händer i världen, tyvärr. Då får man lämna det åt de som bestämmer sådant. Det är ingenting som idrott eller fotboll kan bedöma eller inte, det är det rättsliga väsendet som ska göra det, säger han till Expressen.

Sunderland har fått mycket kritik för hanteringen av situationen. Klubben stängde av Johnson när han greps i mars 2015, men lät 28-åringen sedan komma tillbaka och spela i väntan på hans dom. Under rättegången kom det dock fram att Sunderland hade känt till vad Johnson gjort och klubbens vd Margaret Byrne fick lämna sitt uppdrag på grund av detta.

– Ja, vad är de slutliga fakta där? Det har jag inga bra svar på. Vi har fått lägga det åt sidan. Vi är betalda för att göra vårt jobb och då måste man försöka fokusera så gott det går oavsett vad som händer. Andra får fatta beslut när det gäller sådant här, säger Larsson på frågan om hur han ser på att Johnson tilläts spela kvar i klubben.

Mest läst