Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Lars Vilks till Göteborg

Lars Vilks kommer till Göteborg på torsdag kväll. - Vi har bjudit in till debatt och hyrt lokal i Folkets Hus, säger Gustav Nipe, ordförande i Ung Pirat.

Samtidigt med evenemanget pågår Mediedagarna på Svenska Mässan. Ung Pirat försökte bereda sig plats där men fick nobben.

- På samma sätt har Lars Vilks-föreläsningar på Karlstad Universitet och Örebro Universitet blivit inställda med kort varsel. Allt med hänvisning till säkerheten och trots att polisen har garanterat säkerheten, säger Gustav Nipe.

I debattpanelen i Folkets hus på torsdag kväll finns ett annat känt namn: Alexander Bard. Utöver dessa två finns det utrymme för fler. Vilka är ännu inte fastställt.

Ung Pirat (Piratpartiets ungdomsförbund) ställer sig frågan om våld och hot om våld ska få sätta villkoren för offentliga diskussioner.

- Terroristskräcken börjar sätta sina spår, säger Gustav Nipe och talar om extremister som försöker hota yttrandefriheten.

På Facebook skriver Ung Pirat också så här:

"Vad händer när offentliga institutioner som universitet inte längre vågar hålla samtal? Hur kan journalistiken vara fri när Sveriges största konferens för journalister vägrar släppa in vissa? Är det rädsla, säkerhetstänk eller självcensur, eller är det en nödvändighet?"

Debatten i Folkets Hus startar 19.00 och är gratis, dock med föranmälan.

Mest läst