Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
12311231

Lantz pik till Gais: Efter alla värvningar måste de vara favoriter

Upptaktsträffen på GP.se blev ett uppskattat inslag – läsarna kan redan se framemot fler satsningar. – Vi kommer helt klart att göra mer av den här typen av produktioner inom 031-sporten, säger GP-sportens chef Ulf Niklasson.

På Hard Rock Cafe i centrala Göteborg höll GP 031-upptaktsträff med de fem elitlagen, med Jörgen Lennartsson, Peter Gerhardsson, Jesper Ljung, Marcus Lantz, Stefan Rehn och fotbollsagenten Fredrik Risp som hävdade att det var IFK Göteborg som gjort den bästa värvningen under årets silly season.

– Den bästa värvningen är nog Tobbe (Hysén) som har vänt hem igen. Han är rutinerad och vet vad det handlar om, en bra spelare och en bra person, sa Risp om silly season som stänger nästa torsdag.

– Paulinho i Häcken är annars ganska het, han har gjort en riktigt bra försäsong, han var grym i fjol också. Sen finns det flera andra spelare som är heta, Sören Rieks och Gustav Engvall med flera.

Jörgen Lennartsson fick inleda efter Fredrik Risp och kunde inte hålla sig borta från att prata om klubbens ekonomi.

– Klart att det påverkar oss, kanske inte så mycket just nu. Vi fick hem "Tobbe" och har inte tappat så många förutom Gustav Svensson. Sen kan det bli problem när vi ska värva, då kanske man får titta på en annan hylla än tidigare.

Hans kollega i allsvenskan – ute på Hisingen, Peter Gerhardsson tror att det kan vara Häckens år i år.

– Allsvenskan är väldigt jämn, det finns många lag som kan vinna. Du har Norrköping förra året, Leicester håller på att göra det i England. Malmö är klara favoriter annars är det ganska öppet där bakom.

Tillbaka i "finrummet" är Öis som gör Gais sällskap i Superettan – vilket ger Göteborg ännu ett derby.

– Den matchen kommer bli årets match, helt klart, säger Marcus Lantz, tränare i Öis.

Både Jesper Ljung i Gais och Marcus Lantz i Öis pratade om den ekonomiska verkligheten som klubbarna lever i. En verklighet som gör att satsningen mot den absoluta toppen uteblivit.

– Vi räknar lite med ett ombyggnadsår i år, säger Ljung och får medhåll av Lantz som inte tror på uppflyttning direkt.

– Vi får leva i verkligheten, även om vi vill vinna alla matcher vi spelar så är det ju så att vi inte kan förvänta oss att gå upp direkt. Som jag ser det så får Gais vara lite favorit efter deras satsning, sa Lantz med en tydlig pik mot Jesper Ljung.

GP:s fotbollskrönikör Mattias Balkander lyfter fram Häcken när han ombeds tippa årets allsvenska.

– Jag tror att Häcken slutar tvåa bakom Malmö och Blåvitt blir fyra.

Det kommer att bli fler sändningar i fortsättningen på GP.se.

– Den här typen av sändningar gav verkligen mersmak. Vi kommer helt klart att göra mer av den här typen av produktioner inom 031-sporten, säger GP-sportens chef Ulf Niklasson.

Mest läst