Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Landslagsspelarna som borde byta klubb

Erik Johanssons flytt till FC Köpenhamn från Gent är ett glädjebesked för Erik Hamrén. Flera andra spelare i landslaget borde även de se sig om efter en flytt.

Andreas Granqvist är given i Erik Hamréns startelva men platsen bredvid "Granen" har varit en öppen kamp länge. Nu kan Erik Johansson ha tagit ett stort kliv mot den platsen i och med sin flytt till FC Köpenhamn.

– Min tid i Gent startade bra och jag spelade de tio första matcherna men sen blev jag dessvärre skadad och laget klarade sig bra utan mig. Därför valde tränaren bort mig och när fick jag den här möjligheten att komma till en klubb på en mycket hög nivå var det inget tvivel. Jag ser verkligen fram emot att komma i gång, säger Erik Johansson till klubbens hemsida.

Erik Johanssons stora konkurrent i landslaget, Mikael Antonsson blir även konkurrent i klubblaget. Från FCK:s håll är det tydligt att Johansson är värvad för att spela – återstår att se vad som händer med Antonsson.

För Erik Hamrén är det dessutom en målvaktskris modell värre på gång. Andreas Isaksson har inte spelat en tävlingsmatch på lite drygt tre månader, Kristoffer Nordfeldt får nöta bänk i Swansea och Robin Olsen har petats nere i Grekland. En som har det lika tungt är Sebastian Larsson fått mycket speltid av Hamrén under EM-kvalet och playoff-matcherna mot Danmark. Larsson är totalpetad i Sunderland och så långt in i frysboxen att han har svårt att tina lagom till EM. Snackas om en utlåning till den engelska andraligan för Larsson.

Marcus Berg har på senare tid spelat till sig platsen bredvid Zlatan Ibrahimovic i landslaget men frågan är om inte John Guidetti hunnit norpa den lagom till EM-premiären? Berg får massor av speltid i Grekland men har haft svårt att hitta målet –även om han gjorde mål i söndagens match mot Levadiakos. Desto bättre går det alltså för Guidetti som äntligen börjat få speltid i Celta Vigo och visar omgående att han förtjänar det. Målen har avlöst varandra för Guidetti som hyllas av fansen i Vigo.

– Hårt arbete lönar sig. Tack för all kärlek och stöd, fansen har varit fantastiska, skriver Guidetti på Instagram.

De allra flesta är rörande överens om att det krävs ett fantastiskt mästerskap av Zlatan för att det ska bli en rolig sommar för de svenska fansen. Något som glädjer Hamrén är att PSG tack vare att de krossat allt motstånd i ligan har råd att vila Zlatan – något som kan bli "guld" värt i EM. Någon formtopp vill dock Zlatan inte känna sig vid.

– Jag har varit i form varje dag. Det enda skillnaden var att jag inte spelade då, säger han till Sportbladet.

Andreas Isaksson: Fast på bänken och får ingen speltid.

Sebastian Larsson: Måste få speltid om det ska bli startplats i EM. Finns intresse från andra klubbar i England.

Alexander Milosevic: Frysboxen i Besiktas. Vill bort och letar efter en ny klubb.

Ola Toivonen: In och ut ur startelvan i Sunderland. Utlånad dit från Rennes som inte vill ha tillbaka honom.

Erkan Zengin: Får mycket speltid i Turkiet men haft svårt att hitta målet. Dags för en nytändning?

Mest läst