Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Landskamp i Melodifestivalen

  Kikki Danielsson, The Poodles och en ännu hemlig artist tar upp kampen mot norrmännen i Stockholm på lördag.

  Efter att alla tävlande artister framfört sina låtar i Melodifestivalen på lördag är det dags för pausunderhållningen. Redan nu kan GP berätta att det blir en landskamp mellan Sverige och Norge med flera Melodifestivalprofiler som kommer att underhålla i rutan medan rösterna räknas. Kikki Danielsson tar upp kampen mot popduon Bobbysocks, The Poodles kommer att försvara den svenska fanan mot hårdrockarna i Wig Wam och en ännu hemlig artist tävlar mot förra årets Eurovisionvinnare Alexander Rybak i en sprakande hit-duell.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Vi går in med tre backpar och åtta forwards, så det blir offensivt, säger Christian "Kicken" Lundqvist, trummis i The Poodles som lovar att gå ur duellen med den svenska hedern i behåll.

  Kikki Danielsson tävlade mot vännerna i Bobbysocks i Eurovision Song Contest i Göteborg 1985. De vann, Kikki kom trea, nu får hon chans att ta revansch, om än på skoj.

  - Det ska bli oerhört kul, det var längesedan vi träffades nu, säger Kikki Danielsson som garanterar att de blir en och annan bekant låt.

  - Hela grejen kommer att bli ett potpurri med hits, säger hon.

  - För vår del kan man tänka sig att det kommer att handla om nattlig passion, säger "Kicken" och syftar såklart på deras Melodifestivalhit från 2006, Night of passion.

  Enligt vad GP erfar är dock kampen uppgjord redan på förhand. Norge kommer att utses till vinnare för att Sverige sedan ska komma till Oslo och ta revansch mot norrmännen i Eurovision Song Contest.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.