Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Landskamp i Melodifestivalen

Kikki Danielsson, The Poodles och en ännu hemlig artist tar upp kampen mot norrmännen i Stockholm på lördag.

Efter att alla tävlande artister framfört sina låtar i Melodifestivalen på lördag är det dags för pausunderhållningen. Redan nu kan GP berätta att det blir en landskamp mellan Sverige och Norge med flera Melodifestivalprofiler som kommer att underhålla i rutan medan rösterna räknas. Kikki Danielsson tar upp kampen mot popduon Bobbysocks, The Poodles kommer att försvara den svenska fanan mot hårdrockarna i Wig Wam och en ännu hemlig artist tävlar mot förra årets Eurovisionvinnare Alexander Rybak i en sprakande hit-duell.

- Vi går in med tre backpar och åtta forwards, så det blir offensivt, säger Christian "Kicken" Lundqvist, trummis i The Poodles som lovar att gå ur duellen med den svenska hedern i behåll.

Kikki Danielsson tävlade mot vännerna i Bobbysocks i Eurovision Song Contest i Göteborg 1985. De vann, Kikki kom trea, nu får hon chans att ta revansch, om än på skoj.

- Det ska bli oerhört kul, det var längesedan vi träffades nu, säger Kikki Danielsson som garanterar att de blir en och annan bekant låt.

- Hela grejen kommer att bli ett potpurri med hits, säger hon.

- För vår del kan man tänka sig att det kommer att handla om nattlig passion, säger "Kicken" och syftar såklart på deras Melodifestivalhit från 2006, Night of passion.

Enligt vad GP erfar är dock kampen uppgjord redan på förhand. Norge kommer att utses till vinnare för att Sverige sedan ska komma till Oslo och ta revansch mot norrmännen i Eurovision Song Contest.

Svensk hårdrocksgrupp som tävlade i Melodifestivalen 2006 med Night of Passion. De slutade på en fjärde plats i finalen.

Norskt glamrocksband som tävlade i Eurovision Song Contest 2005 med låten In My Dreams. De kom på en delad 9:onde plats.

Svensk sångerska som har tävlat i den svenska Melodifestivalen nio gånger och en gång i den norska. 1985 kom hon trea i Eurovision Song Contest med låten Bra vibrationer.

Norsk popduo bestående av Elisabeth Andreassen och Hanne Krogh och som vann Eurovision Song Contest 1985 med låten La det swinge.

Norsk musiker som vann Eurovision Song Contest 2009 med låten Fairytale.

Mest läst