Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

"Lagen om alltings jävlighet"

Inte bara förlust mot Rögle – utan även en huvudskada på backen Oscar Fantenberg. – Det är lagen om alltings jävlighet, suckar Frölundas tränare Roger Rönnberg efter 3-6 mot Rögle.

I veckan fick backen Oliver Bohm lämna Frölunda. Han ansågs som överflödig, kontraktet bröts och han hamnade i Malmö under resten av säsongen.

Men när Frölunda åkte till Ängelholm för att plocka på förhand tre enkla pinnar mot bottenlaget Rögle ... tja, då grinade karma direkt Frölunda i ansiktet.

Oscar Fantenberg fick ett felskär nära sargen när Patrick Cehlin pressade på i ryggen – och den småländske FHC-backen hamnade med skallen i sargen.

Fantenberg, som var riktigt bra fram till smällen, blev liggande men tog sig till slut av isen med simmiga och flackande ögon.

– Han har ont i skallen, det har han. Vi får se var det tar vägen, säger Roger Rönnberg, även medicinsk talesman i Frölunda.

Det kan vara en hjärnskakning?

– Vi får se. Han ska undersökas på morgon, svarar Rönnberg.

Och med Lukas Bengtssons knäblödning har du endast sex backar att tillgå?

– Det är lagen om alltings jävlighet, att det blir så när vi skickar i väg en back. Vi får direkt en skadad. Det hade vi räknat med, säger Rönnberg ironiskt.

Frölundas tränare var dock inte nöjd med sitt lags insats.

Det brast rejält i koncentrationen – och mål efter mål föregicks av misstag.

– Det är klart att jag är irriterad när vi förlorar. Det är dålig koncentration över 60 minuter. Sedan spelar vi bra stundtals och vi har en motståndare som utmanar oss bra. Men vi har för många stora misstag för att vi ska kunna vinna ...

Du säger dålig koncentration. Krävs det lag som Davos eller Färjestad för att ni ska vara skärpta?

– Jag vet inte. Inte för mig.

Men vad gör du för att väcka spelarna – det fanns två pauser efter dåligt spel som du hade chansen?

– Jag tycker att vi kommer ut bra i både andra och tredje. Det är som vanligt inte bara jag som pratar där inne. Hela laget är engagerat. Sedan tycker jag inte att vi orkar hålla uppe skärpan över tid i perioderna.

Tolfteplacerade Rögle blev alltså första laget att göra sex mål i en match på Frölunda den här säsongen. Serieledningen tog dessutom Skellefteå över.

Vad gör ni för att studsa tillbaka mot Rögle i Scandinavium?

– Det är lättare att vända när vi har torskat. Att hitta en revansch. Att torska är det bästa som finns för att hitta mental energi, säger Rönnberg.

Frölunda kommer antagligen få klara sig utan Spencer Abbott (handskada), definitivt backen Lukas Bengtsson (knäskada) – och troligen även backen Oscar Fantenberg. Det öppnar för backjunioren Kristoffer Gunnarsson.

Mest läst