Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Ladda inför Bruce

GP:s specialmagasin om Bruce Springsteen och Göteborg är här. Den 27 och 28 juli återvänder han till Ullevi. Köp magasinet redan nu och ladda inför rockfesterna.  

Vi har plockat de bästa bilderna ur arkivet, både sådana läsarna sett innan och opublicerade guldkorn, och satt samman med specialskrivna texter av vår musikkrönikör Johan Lindqvist.

Varför gör GP det här magasinet?

- Det är fjärde gången som Bruce Springsteen kommer hit och spelar får två utsålda Ullevi. Så det är uppenbart att det finns en stark relation inte bara mellan Springsteen och svenskarna utan också mellan Springsteen och Göteborgspubliken.

- Det finns en lång och bra historia att skildra i ord och bild. Göteborgs-Posten har bevakat alla de här besöken med konsertbilagor, i papperstidningen och på gp.se. Den här gången kände vi att vill göra någonting både för oss själva och läsarna, säger GP:s Johan Lindqvist.

Vad kan du berätta om innehållet?

- Bildredaktören Måns Langhjelm har gått igenom varenda bild som våra fotografer har tagit på Springsteen och hans publik under de här åren. De bästa finns med i magasinet tillsammans med ett antal bilder som våra läsare har bidragit med.

- Sedan har jag skrivit personliga texter om de olika konserterna. Allt är sammansatt av Thomas Knippla Andersson på vår designdesk.

Vilka är dina egna starkaste minnen från Springsteens besök i Göteborg?

- Det sägs att andra kvällen alltid är bäst när han spelar två kvällar i samma stad. Det stämmer verkligen i Göteborg. Andra kvällarna både 2003 och 2008 har varit hänryckande bra.

- Enskilda låtar? Racing in the street 2003 och Drive all night 2008. Och så när han gjorde Suicides Dream, baby, dream i Scandinavium 2005. Den låten sammanfattar egentligen allt som Springsteen sjunger om i sina egna låtar, säger Johan Lindqvist.

Mest läst