Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
P4230911pix
Trafikstopp. Den lösa mården orsakade på lördagseftermiddagen stopp i trafiken då flera bilister begav sig ut på vägen i Gamlestaden för att försöka fånga djuret med händerna.

Lös mård skapade trafikstopp i Göteborg

En stressad mård skapade på lördagseftermiddagen långa köer i Gamlestaden. Flera bilister begav sig ut på vägen för att försökta fånga in mården som sprang runt i cirklar.– Vår busschaufför blev lite stressad och började tuta, men vi som satt på bussen blev roade, säger Johnny Kääpä som lyckades fånga dramat på bild.

När fotografen Johnny Käpää satt på buss 519 mot Jonsered vid 14.45-tiden blev det plötsligt stopp i en rondell i Gamlestaden i höjd med Gamlestadens fabriker.

Genom rutan såg han hur flera bilister hade gett sig ut ur sina bilar för att jaga en lös mård - ett djur som både han och GP först trodde var en iller.

– Jag tror åtminstone att det var en iller. Jag satt och pratade i telefon och då jag nästan har med mig mina kameror var jag än åker så plockade jag fram en och fotade illern, berättade Johnny Kääpä kort efter dramat.

Hur länge mården hade sprungit runt på vägen vet han inte.

– Men i den motsatta färdriktningen så hade det ju samlats ihop en hel del bilar som inte kom fram på grund av att människor hade parkerat sina bilar och gett sig ut för att försöka fånga illern med händerna, berättade Johnny Kääpä.

Han berättar att chauffören som körde bussen blev stressad av att inte komma fram i trafiken.

– Till slut lyckades han tråckla sig förbi en bil i vår riktning som stannat med dörrarna öppna. Han tutade en del men för oss som satt på bussen var det mest roande, säger Johnny Kääpä.

Till slut lyckades mården fångas in i en bur som någon av människorna som jagade djuret lyckades få fram. Efter det flöt trafiken på som vanligt genom Gamlestaden.

Det stora mårddramat verkar ha gått polisen förbi. Presstalesmannen Stefan Gustafsson känner inte till händelsen.

– Nej, jag har inte hört talas det här idag, säger polisens presstalesman i Region Väst.

I den första versionen av den här artikeln skrev GP att det var en iller som syntes på bilden. Efter det har flera läsare hört av sig och varit osäkra på om det verkligen är rätt.

Förslag om att det kan vara både en utter och en mård har kommit in till redaktionen.

Efter att GP pratat med flera experter och läsare med kunskap inom området visar det sig i själva verket ha varit en mård som lamslog trafiken i Göteborg under lördagen. Vi tackar alla läsare som delat med sig av sina kunskaper

Mest läst