Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Långa köer på premiärkvällen för Göteborgs nya gamingbar

Kön ringlade lång på Kapellgatan och runt hörnet nerför Aschebergsgatan. Många spelfantaster fick inte plats under premiärkvällen på Sveriges första e-sportbar.

Klockan 17 på onsdagseftermiddagen öppnade nya GG bar på Kapellgatan i Göteborg, en delvis crowdfundad gamingbar med huvudinriktning på e-sport. Redan en halvtimme innan köade runt åttio förväntansfulla spelare och spelfantaster på gatan utanför i väntan på att bli insläppta och ta del av kvällens livesändningen av Awesome Games Done Quick 2016, en tv-spelsfestival där olika spel avverkas på rekordtid.

En månad har ägarna och spelnördarna Samuel Korsell, 30, och David Krantz haft på sig för att färdigställa lokalen. Det rör sig om en mindre restaurang och bar i två våningsplan, som rymmer totalt 80 personer.

Sedan dörrarna slagits upp kunde säkerhetsvakten Pelle Gustafsson konstatera att dubbelt så många förväntansfulla gäster köade utanför, som de åttio som släppts in på baren. Den stränga regeln under invigningskvällen var ändå "en-in-en-ut"

Idén med baren är att spelfantaster här ska kunna träffas och spela spel, eller titta på när andra spelar spel på de större tv-skärmar som klär väggarna. Sportbarskonceptet utgör grunden, men tanken är att erbjuda något mer.

– Visst har det funnits snarlika satsningar, men ingen har så vitt jag vet tidigare nischat in sig som en dedicerad e-sportbar. Vi planerar också fler aktiviteter än bara tv-skärmar och öl: specifika brädspelsdagar, spelturneringar, konsolkvällar och specialinbjudna e-sports-profiler, säger Samuel Korsell och tillägger:

– Vi skjuter dessutom in oss väldigt brett på nördfronten.

Kan inte alkohol och 18-årsgräns provocera yngre spelare?

– Det finns ett spelcafé för dem bara härrunt hörnet på Aschebergsgatan. Mindstage, där jag tidigare jobbade. Så vi planerar lite samarbeten med dem också, svarar Samuel Korsell.

Baren kommer enligt grundarna att erbjuda de största matcherna i alla e-sportsligor. Gästerna får även möjlighet att spela strategikortspelet Hearthstone online, brädspel och kortspel.

Mest läst