Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Låga odds för alliansseger

Spelbolagen tror stenhårt på att alliansen får fortsätta regera. En rödgrön seger ger mer än sex gånger pengarna tillbaka.

Att de rödgröna skulle vinna dagens val tror inte spelbolagen. Betsson håller en seger för de engelska mästarna Chelsea mot Premier League-nykomlingarna Blackpool som mindre sannolik än att alliansen får sitta kvar i regeringsställning.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I gårdagens opinionsundersökning från GP/Sifo ledde alliansen med närmare fyra procent. S, MP och V fick då 45,3 procent mot Alliansens 49,9.

Trots ledningen hade de rödgröna ändå knappat in.

– Det är en signifikant majoritet för regeringen. Och vanligtvis är det väldigt små rörelser mellan blocken från i dag fram till valdagen, sa Sifos opinionsansvarige Toivo Sjörén då till GP.

Spelbolagen tror också att vi efter valet kommer få ett åttonde riksdagsparti, Sverigedemokraterna. Betsson ger ett odds på 1,13 och Betway 1,12 på att SD kommer in i riksdagen.

Om man åter jämför med aktuell fotboll kan man notera att Betsson tror att SD i riksdagen är mer troligt än att Champions League-mästarna Inter lyckas slå Palermo i helgens Serie A-omgång.

Om partiet inte kommer över fyraprocentsspärren får den som spelat nästan fem gånger pengarna tillbaka.

I GP/Sifo i går hamnade SD strax utanför riksdagen på 3,8 procent. Men hur det går i dagens riksdagsval är väldigt svårt att sia om, enligt Toivo Sjörén på Sifo.

– De kan lika gärna få 2,8 procent som 4,7 procent. Det är väldigt osäkert, sa Toivo Sjörén i går till GP.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.