Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
25Dagensrecept-0624.jpg

Lättlagad midsommarmat

Matjessill är för midsommar som är julskinka för julbordet. Svår att utelämna, alltså. Men bygg gärna på med några räkor, ett par tunna skivor gravad lax och toppa allt med en och annan jordgubbe.

Gör så här:

1. Skär sillen i jämna bitar, gärna lite snett över filéerna. Skiva den gravade laxen tunt. Skala och dela de hårdkokta äggen.

2. Fördela gräddfilen på tallrikarna, lägg sillen intill och toppa med gräslök. Fortsätt med några oskalade räkor och gravad lax. Toppa laxen med dill. Till sist läggs sallad och en hårdkokt ägghalva.

3. Bjud nykokt färskpotatis till och lägg gärna en eller ett par jordgubbar i salladen som en antydan om vad som väntar till dessert.

För 4 personer

30 minuter

500 g matjessillfilé

2 hårdkokta ägg

1 knippe gräslök

3 dl gräddfil

300 g gravad lax

200 g oskalade räkor

blandad sallad

gräslök

dill

4-8 jordgubbar (om man vill)

Att äta till:

kokt färskpotatis

hårt bröd, smör och ost

Mest läst