Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Länsade väskor inlåsta på Nivå

Inte nog med att gäster påstår att de blivit misshandlade på innestället Nivå. I ett låst utrymme på restaurangen hittade polisen dessutom massor av plånböcker, handväskor och jackor. Samtliga föremål var tömda på kontanter.

I samband med den pågående förundersökningen om grov misshandel, där ordningsvakter och entrévärdar utpekats som skyldiga, har en parallell polisutredning påbörjats i det tysta.

De nya misstankarna gäller stöld alternativt häleri, som skall ha drabbat besökare på den välfrekventerade Avenykrogen.

Ännu har inga gärningsmän lokaliserats, men uppgifterna är om inget annat graverande för Nivå.

”Ett mycket stort antal handväskor”

När polisen, i sin jakt på bevis mot de åtta brottsanklagade vakterna, genomförde husrannsakan på restaurangen påträffade spanarna – enligt GP:s källor – ”ett mycket stort antal plånböcker, handväskor och jackor”.

Dessa persedlar var plundrade på pengar. Merparten av alla identitets- och kontokort låg dock kvar. Det mesta av det gods som stuvats in i det tillslutna rummet har kunnat spåras som stöld- och förlustanmält.

– Jag kan inte kommentera det du säger just nu. Det är många som måste höras och det gynnar inte oss om information skulle komma ut i media, konstaterar Christina Lycke-Alhbin, kommissarie på Citypolisen.

Låg på toa och bakom soffor

Inte heller åklagare Karl-Erik Esbo uttalar sig om det så kallade tilläggsärendet.

Den platsansvarige på Nivå i Göteborg vill överhuvudtaget inte lyssna på våra frågor när vi ringer, utan hänvisar i stället till Carl M Sundevall, marknadschef på Stureplansgruppen.

Han har följande förklaring:

– Det rör sig om redan länsade grejer som personalen plockat upp bakom soffor och på toaletter.

Jaha, men om det exempelvis ligger ett ID-kort i en handväska, varför kontaktar ni då inte den personen?

– Vi avvaktar och väntar på att folk själva ska höra av sig. Har de inte gjort det inom två veckor, lämnar vi alltihop till polisen, svarar Sundevall.

Så från er sida finns det inga misstankar om oegentligheter mot någon av de anställda?

– Nej, inte alls.

Under gårdagens eftermiddag och kväll häktades ytterligare en av Nivås före detta ordningsvakter, då engagerade av Bevakningskompaniet, i den uppmärksammade misshandelshärvan.

31-åring – häktad

Vaktchef som anklagas för fem fall av grov misshandel, tre fall av misshandel, samt olaga frihetsberövande, och övergrepp i rättssak mellan 2008, 2009 och 2010. Tidigare fälld för trafikbrott.

29-åring – på sannolika skäl misstänkt

Vaktchef som anklagas för två fall av grov misshandel och ett fall av misshandel samt olaga hot. Jobbade senast som skyddsvakt vid polis- och åklagarmyndigheten under 2008. Tidigare ostraffad.

27-åring – häktad

Entrévärd som anklagas för ett fall av grov misshandel samt grovt vapenbrott och narkotikabrott under 2008 och 2010. Tidigare dömd för misshandel och skadegörelse.

35-åring – på sannolika skäl misstänkt

Entrévärd som anklagas för fyra fall av misshandel, två fall av olaga frihetsberövande samt stöld under 2009 och 2010. Tidigare dömd för grovt rattfylleri, grov olovlig körning och brott mot knivlagen.

Mest läst