Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

"Lämna Madeleine i fred"

Hovet vädjar nu till media att låta prinsessan Madeleine vara ifred efter rapporteringen om fästmannen Jonas Bergströms påstådda affär. Enligt informationschefen Nina Eldh är de båda fortfarande ett par och behöver lugn och ro.

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström höll presskonferens på Solliden i augusti förra året för att berätta att de förlovat sig. De beskrev sin glädje och lycka. Bröllopet planerades till senhösten 2010 eller våren 2011 för att inte störa kronprinsessan Victorias vigsel med Daniel Westling som äger rum den 19 juni i år.

Sedan ett par veckor tillbaka har flera svenska tidningar skrivit om att prinsessan Madeleine och Jonas Bergström genomgår en kris i förhållandet. Hovet har inte kommenterat spekulationerna. Drottning Silvia har dock gjort klart att bröllopet mellan de två dröjer eftersom förberedelserna inför kronprinsessans bröllop är så omfattande.

"Affär med norska"

Men i tisdags uppgav norska tidningen Se & Hör att prinsessan Madeleines fästman Jonas Bergström haft en affär med en ung norska.

När det gäller mediestormen kring prinsessgemålen Jonas Bergström vädjar hovets informationschef Nina Eldh att paret lämnas ifred.

– Vi har tagit del av publiceringarna och jag vill med eftertryck vädja om respekt och hänsyn gentemot prinsessan Madeleine och Jonas Bergström.

Vad gäller den påstådda kärleksaffären lämnar hovet inga kommentarer.

- Nej, deras privatliv är deras privatliv. Många glömmer att man måste visa människor respekt även om de är offentliga personer.

Vad tycker du om mediernas rapportering?

– Jag vill inte gå in på det. Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström är fortfarande ett par och nu behöver de bli lämnade i fred. De kan inte ens gå till sina arbeten utan att bli förföljda. Det är en omänsklig situation, säger Nina Eldh.

Prinsessan Madeleines officiella åtaganden framigenom kommer enligt hovet att genomföras som planerat.

Mest läst