Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Kyrka och nattboende stängs efter knivhot

På fredagen gick Stadsmissionen ut med att man tillfälligt stänger sin verksamhet i Johanneskyrkan och nattboendet Gatljuset i Frölunda. Anledningen är att en person uppträtt hotfullt mot personal och gäster. – Vi måste tänka på våra besökare och medarbetare först, säger Lennart Forsberg från Stadsmissionen.

Det ska röra sig om en enskild person som är känd hos Stadsmissionen. Enligt GP:s källor ska det röra sig om ett knivhot.

– Det har skapat en situation som gör att det bästa sättet för oss att hantera det är att stänga verksamheten över helgen, säger Malin Lernfelt, kommunikatör och pressansvarig hos Stadsmissionen.

Händelsen har polisanmälts och polisen kan bekräfta att de fått in två polisanmälningar om en, för polisen okänd, gärningsman som varit där på tisdagen och torsdagen.

– Det hela utreds just nu av polisutredare, säger Joakim Wolmerud, förundersökningsledare på utredningsjouren i Göteborg.

Stadsmissionen understryker att det är just boendet Gatljuset Smedjan i Frölunda och S:t Johanneskyrkan som håller stängt. Övrig verksamhet är öppen. Förhoppningen är att all verksamhet ska vara öppen till den 1 februari, men man kan inte utesluta att det kommer vara stängt längre än så.

– Stängningen är en kortsiktig lösning. Planen är att ha öppet på måndag, annars drabbar det så många människor. Men det ska vi besluta om definitivt på måndag morgon, säger Lennart Forsberg socialchef på Stadsmissionen.

Bild - 2
Johanneskyrkan. Johanneskyrkan, som drivs av Stadsmissionen, tvingas stänga över helgen på grund av hot.
Bild - 1
Mest läst