Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Bild: Bild: Dan Strandqvist

Kyckling primör

Mat Späda grönsaker är en bra öppning på det nya året.

För 4 personer

30 minuter

600 g kycklingfilé

smör och rapsolja

salt och vitpeppar

2 dl vatten

2 dl grädde

1 dl vitt vin

1 tsk finhackad timjan

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 msk konc. kycklingfond

Att äta till:

4-8 späda snacksmorötter (små morötter)

8 gröna sparrisar

1 dl ärtor

8 färska champinjoner

dill

kokt potatis

Gör så här:

1. Dela kycklingfiléerna i 2-3 delar. Bryn bitarna i gryta i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra.

2. Tillsätt vatten, grädde och vin. Koka upp och sjud kycklingen i 7 minuter. Red av med majsstärkelse löst i vatten, timjan och fond. Sjud grytan i 5 minuter till.

3. Skala morötterna. Små morötter får gå hela, större delas på längden. Sjud morötterna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Lägg i sparris och sjud 2 minuter till. Avslutningsvis åker ärtorna ned i vattnet och allt får ett uppkok. Sila av vattnet och håll grönsakerna varma under lock. Dela svampen i bitar som steks lätt i smör och saltas.

4. Lägg upp kycklingbitarna och slå såsen över. Toppa med grönsaker och dill.

Mest läst