Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Kvinna avliden efter lägenhetsbrand

Räddningstjänsten och polisen ryckte ut vid tvåtiden natten till onsdagen till en fullt utbruten lägenhetsbrand i Änggården. Kvinnan i 70-årsåldern som fördes till sjukhus med livshotande skador har nu avlidit enligt SU:s presstjänst.

Totalt har två personer, en man och en kvinna, skadats i branden. Mannen är i 40-årsåldern och har fått endast lindriga skador. Han kunde lämna sjukhuset under onsdagsmorgonen.

Kvinnan, som var i 70-årsåldern, vårdades på Sahlgrenska, men avled på torsdagen av sina skador. 

Lägenheten stod i lågor när räddningstjänsten kom till platsen och branden hade orsakat stor rökutveckling. Man lyckades hindra branden från att sprida sig till resten av huset. Det fanns i första hand en risk för att vinden skulle brandhärjas men även grannlägenheterna var hotade.

14 boende fick lämna byggnaden under tiden som släckningsarbetet pågick.

– Det var initialt evakuerat till en grannlokal där de kunde få lite värme och tak över huvudet. Och nu successivt kan de återvända till sina lägenheter, förutom det trapphuset där det har brunnit på grund av att det är ganska omfattande vattenskador där, säger insatschefen Petter Backlund till GP:s reporter på plats.

Pådraget var stort, som mest hade räddningstjänsten åtta brandbilar på plats. Tidigt på onsdagsmorgonen höll man fortfarande på med eftersläckning.

Polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning. Man har inlett en förundersökning om mordbrand, för att utreda brandorsaken.

Mest läst