Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Kungligt prinsesskalas - trots regn

Solen och vindarnas ö bjöd mest på ruskväder när kronprinsessan Victoria firade sin 37:e födelsedag. Regnet till trots var hela kungafamiljen på plats - däribland en debutant i form av Carl Philips fästmö Sofia Hellqvist.

Det var tätt mellan färgglada ponchos och regnställ på Borgholms idrottsplats när firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag började. Kungafamiljen, som anlände i två täckta hästdroskor, utgjordes denna födelsedag av hela fyra par där det senaste tillskottet är Carl Philips fästmö Sofia Hellqvist, som för första gången deltog i ett officiellt sammanhang.

Sofia och Madeleine i vitt

Prinsens fästmö var för kvällen klädd i en svartvit klänning och vit jacka. Också Madeleine bar vitt, medan både Victoria och Silvia valde folkdräkt. Carl Philip, Chris O'Neill och prins Daniel bar alla kostym, men kungen valde en mer fritidsinriktad klädsel.

Konferenciern Mark Levengood påminde födelsedagsbarnet om att 37 är den åldern då man "cementeras lite".

-Har man inte lärt sig fickparkera vid 37, då gör man det aldrig.

Han påminde också om att den barnmorska som hjälpte till vid hennes födsel den 14 juli 1977 faktiskt hette Westling i efternamn.

-Och det var bara den första av fina Westlingar i din närhet.

Avslappnat födelsedagsbarn

Kungafamiljen log och skvätte vatten från sina regnjackor. När gruppen Panetoz uppmanade publiken att ställa sig upp och dansa med till deras "Efter solsken", var de alla snart uppe på benen. Mest avslappad verkade Victoria, men också Madeleines make Chris O'Neill gjorde små antydningar till danssteg.

Stolt Kalla

Årets åtta Victoriastipendiater är fler än någonsin till antalet. De olympiska skidstafettlagen får förstås utmärkelsen för de båda OS-gulden i Sotji.

-Jag är otroligt stolt. Det är ett fint minne att tänka tillbaka på, sade den nu tvåfaldiga stipendiaten Charlotte Kalla tidigare på dagen.

En favorit bland flera av kungafamiljens medlemmar verkar vara Måns Zelmerlövs "Cara mia" som han framförde i slutet av programmet. Både kungen och Silvia klappade energiskt med, innan det var dags för hela idrottsplatsen att stämma upp i en högtidlig "Ja må hon leva".

Regnet hade avtagit något och familjen lämnade därefter födelsedagskalaset i fyra svarta bilar med mörktonade rutor.

Mest läst