Viktors budskap till alla med adhd

När han var 17 år fick han sin diagnos. Nu delar Viktor Frisk med sig av sina erfarenheter av adhd i ett videoklipp.

ANNONS
|

I kväll står Viktor Frisk, 21, tillsammans med Samir Badran, 25, på scenen i Melodifestivalens Andra chansen.

Läs också: Här är bidragen som lyckas i Andra chansen

Både Samir och Viktor har tidigare berättat om sina adhd-diagnoser.

Läs mer: Från paradis till plåga

Nu har Viktor spelat in ett fyra minuter långt videoklipp som publicerats på Aftonbladet Boom på Facebook där han berättar att han fick sin adhd-diagnos när han var 17 år.

– Jag hade önskat att jag hade fått den tidigare. Jag önskar att mina lärare och folk runt omkring mig förstått varför jag var annorlunda och inte sett det som ett problem, säger han i klippet.

ANNONS

Viktor Frisk beskriver hur det är att ha adhd. Han säger att hjärnan går lite snabbare, tankarna snurrar på väldigt fort och det känns som att man agerar väldigt snabbt.

– Jag skulle kunna förklara det som små djur som springer runt i min kropp ibland och i mitt huvud och en röst som alltid pratar, säger han.

Vidare berättar han att han ofta får skulden för saker han inte har gjort eftersom det är så lätt att "skylla på adhd-killen". Att han försöker tänka sig för vad han säger, men att orden kommer ändå.

Han avslutar klippet med att säga att han inte vill be om ursäkt.

– Jag vill säga att det här är den jag är. Sträck på dig sträck på dig tillsammans med mig och visa världen att vi med adhd har så mycket att ge.

Läs också: Samir och Viktor i topp

ANNONS