Ullevi fylls av musikalälskare

En sommarklädd publik strömmar till Ullevi på lördagkvällen för musikalkonserten I love musicals.

ANNONS
|

Det är bästa tänkbara väder för en utomhuskonsert, Ett par timmar innan konserten fyllsden tillfälliga uteserveringen utanför arenan av förväntansfull publik, samtidigt som köerna till entréerna börjar växa till.

Snart är det dags för Peter Jöback, Helen Sjöholm, Tommy Körberg med flera att bjuda på godbitar ur ett antal kända och kanske lite mindre kända musikaler.

I love musikals har haft olika teman genom åren, men vissa låtar är alltid med.

– Vi vill ha med det breda och lättillgängliga men också sådant som kräver lite mer lyssning, som är lite köttigare, saPeter Jöback till GPtidigare i veckan.

På konsert med farmor

Berit Holmberg, 71 år, har rest hit med buss från Ödeshög och insåg först på resan att det inte konserten skulle vara utomhus, på Ullevi. Men i det här vädret är hon mer än nöjd med det.

ANNONS

– Jag tog för givet att det skulle vara på Scandinavium. Jag är här för artisternas skull och tycker om den lite mer lättsamma musiken, säger hon.

Ullevikonserten blir den femte uppsättningen av I love musicals, den har tidigare turnerat i Skandinavium, och förra sommaren sattes den upp i Tokyo. Men det här är första gången på en stor utomhusarena.

Hanna Bergqvist, 25 år är här tillsammans med sin familj. Hon och en syster och enbror sitter på innerplans parkett tillsammans med farmor. Föräldrarna har köpt biljetterna men sitter själva på läktaren.

– Jag gillar Peter Jöback, han är så snygg. Han sjunger ju bra också förstås. Vi har lyssnat på honom sedan vi var små. Mamma spelade jämt hans låtar, hans julskivor och så.

ANNONS