Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Reportern Terese Cristiansson blir ny utrikeskorrespondent för TV4 i Mellanöstern från och med augusti. Pressbild.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  TV4 och SVT byter utrikeskorrespondenter

  Reportern Terese Cristiansson är TV4:s nya utrikeskorrespondent i Mellanöstern. Den prisbelönta reportern har tidigare arbetat för Expressen och senast Dagens Nyheter. Som TV4:s utrikeskorrespondent kommer hon att vara bosatt i Istanbul, Turkiet.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  "Jag ser verkligen fram emot att blir en del av TV4:s utrikesredaktion, och hoppas kunna ge viktiga och oväntade inblickar i livet här i Mellanöstern," säger Terese Cristiansson i ett pressmeddelande.

  I samma veva går TV4:s nuvarande Mellanösternkorrespondent Samir Abu Eid tillbaka till sin före detta kanal SVT. Utrikeskorrespondentens nya roll blir att förstärka kanalens dialog med publiken genom att vara tillsvidare stationerad i Stockholm – men besöka platser i världen tittarna är nyfikna på.

  "Jag hoppas kunna fungera som en länk mellan världen där ute och alla utrikesintresserade här hemma," säger Samir Abu Eid i pressmeddelandet och fortsätter:

  "Vi lever i dramatiska tider och intresset för utrikesjournalistik är stort. Jag vill försöka spetsa min rapportering så att den i högre grad utgår från människors nyfikenhet. Vad engagerar folk här och nu?"