Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Ett drama om framgång och nederlag

I kväll har en av Sveriges Televisions största satsningar, Vår tid är nu, premiär. I dramaseriens centrum finns familjen Löwander, som driver restaurangen Djurgårdskällaren, och deras personal. I tio veckor framåt får tittarna följa dem genom framgång och nederlag.

Serien är skapad av Ulf Kvensler, huvudförfattare, Malin Nevander, redaktör på SVT drama och Johan Rosenlind, som kom med ursprungliga idén. Tillsammans arbetade de fram manuset. Huvudregissör är Harald Hamrell, som tidigare bland annat regisserat Fröken Frimans krig.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag blev verkligen gripen av manuset. En fantastiskt bra historia om en brytningstid.

Suzanne Reuter har en av huvudrollerna. Hon spelar matriarken i familjen, modern Helga Löwander. Äldsta sonen Gustaf (Mattias Nordqvist) är den som driver restaurangen men det är Helga som fattar de verkliga besluten om Djurgårdskällaren. Mellansonen Peter (Adam Lundgren) och yngsta barnet Nina (Hedda Stiernstedt) har synpunkter på hur 

Redan nu finns två säsonger av familjekrönikan inspelad. De tio första avsnitten som visas i höst utspelar sig mellan 1945 och 1950. Säsong två, som ska visas hösten 2018, handlar om åren 1955-1962.

– Vi har haft 267 inspelningsdagar under ett och ett halvt år. Sist tagningen gjordes så sent som 5 september, berättar Hamrell.

De mesta är inspelat i Göteborg med omnejd. I Jonsered studio finns exempelvis ett 100 kvadratmeter stort restaurangkök uppbyggt. Manusförfattarna skriver på en säsong tre, om åren 1968-71. Men beslutet om en det blir en fortsättning eller inte har SVT inte fattat ännu.

Vår tid är nu

Tv-serien är en samproduktion mellan Sverige Television, Viaplay och Film i Väst.
20 avsnitt är inspelade och sänds under två säsonger, hösten 2017 och hösten 2018.
Manus: Ulf Kvensler, Malin Nevander, Johan Rosenlind och Jonas Frykberg.
Regi: Harald Hamrell, Molly Hartleb (säs.1) Anna Zackrisson,Andrea Östlund (säs.2). 
Aktuell: Premiär i kväll kl SVT 1 klockan 20.00.

Mest läst