Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/30

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Därför var det mer drama förr

Kommer du ihåg Days of our Lives, Vita lögner eller Melrose Place? - Det är en av alla såpoperor som vunnit våra hjärtan genom åren. Här är anledningen till att det var mer dramatik på tv:n förr: såpoperorna härskade vilt. I bildspelet ser du våra favoriter.

Det har gjorts över 12 000 avsnitt, 48 säsonger och  serien har samlat på sig ett lång rad välkända skådespelare genom åren. Våra bästa år, eller Days of our lives, är antagligen såpoperan med stort S som har visats på 60-, 70-, 80-, 90,- och 00-talet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det är inte bara Days of our lives som har levt ett lång liv: All my Children är ytterligare ett exempel som slutade på inte en, två eller tre säsonger - utan 37!

Även Melrose Place verkade gå hem hos det svenska folket, serien var en spin-off på såpoperan Beverly Hills 90210 som sedan blev en tv-serie i ny etapp med namnet 90210 som kom så sent som 2008.

 

Alicia Vikanders genombrott

Men det är inte bara Våra bästa år och 90210 som har tagit plats i våra såpopera-hjärtan:

För självklart minns du väl Skilda Världar, Vita Lögner, Tre Kronor, Rederiet, Vänner och Fiender och Nya Tider! Det är ett axplock ur de svenska såpoperorna som har härskat på televisionen - and still going strong. 

På 00-talet hade de flesta såpoperorna gått ner ett snäpp vid sändningstillfällen och gjorde istället plats för serier som Andra Avenyn, serien där Alicia Vikander hade sitt svenska genombrott, Saltön och 30 grader i februari.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.