Magnus Hjelm, Simon Gunnarsson och Johan Franklin.
Magnus Hjelm, Simon Gunnarsson och Johan Franklin.

Tummen upp för årets metal-fest

ANNONS
|

Än finns det både en-, två- och tredagarsbiljetter kvar att köpa för den som i sista sekunden bestämmer sig för att gå. Hela lineupen med scener och tider hittar ni här.

Thundermother öppnar Blood stage klockan 16.30, följt av bland andra Turbonegro och Graveyard.

Torsdagens schema fick sig i veckan en törn, då Motörhead ställde in sin spelning på grund av sjukdom. Göteborgarna i Mustasch har ersatt, och besökarna erbjuds gå två för en i dag i stället.

– Vi har gjort alltför att folk inte ska bli missnöjda. Om man blir besviken för att Motörhead ställt in så får man ta med sig en kompis i stället, säger Emma Svensson, pressansvarig för Metaltown.

ANNONS

Dagen har inte bjudit på något festivalväder att tala om, men det utlovas både sol och grader som nästan orkar sig upp emot tjugo-strecket under resten av helgen.

Även om svart och påklätt är melodin för de flesta besökarna, kan en t-shirt vara en god ide att packa ner inför Hisingsresan. De som tagit med ett par gummistövlar kommer inte ångra sig, området är redan upptrampat och lerigt på sina ställen.

Magnus Hjelm och han vänner har precis börjat sätta upp sitt tält i det redan ganska sumpiga gräset. Han har varit på Metaltown en gång förut, men då var det på Frihamnen.

– Jag gillade verkligen när det var inne i stan, om det börjar regna då så gör det inget. Nu skulle det kännas lite mer ifall det började regna.

Redan i går började besökarna bussas ut till campingen vid Göteborg Galopp. Från Nils Ericssonterminalen går under dagen skyttelbussar ända fram till 02.00. Under de två år som gått sedan festivalen flyttade till galoppbanan, har en del krångel med logistik och arrangemang åtgärdats.

Cecilia Albertsson och hennas sällskap är på Metaltown för tredje året, och har sett en del förbättringar.

– Första året var det trångt och svårt att hitta, men förra året var det kanon. Mycket plats, bra täckning på mobilen och man fick tag i allt man behövde.

ANNONS

Får hon önska någonting av festivalen i år, så är det lite kortare kö till mobilladdningen, annars är det tummen upp för allt. Visst är det tråkigt att Motörhead ställt in, men inte heller det grusar humöret nämnvärt.

– Det är ju inte festivalens fel, att de ställde in. Vi ser ändå mest fram emot Slipknot.

Tidigare år har busstrafiken ut till området inte alltid fungerat felfritt, men i år ska det vara åtgärdat enligt festivalledningen.

– Vi har ändrat lite på bussarna, sett över tiderna och gjort det smidigare, säger Emma Svensson.

Läs mer på Metaltowns hemsida: http://www.metaltown.se/

ANNONS