"Lejonkungen" har premiär nästa sommar. Pressbild.
"Lejonkungen" har premiär nästa sommar. Pressbild.

Trailer ökar pressen på nya "Lejonkungen"

Nyversionen av "Lejonkungen" väntas dra in många slantar till Disney. En ny trailer har ökat förväntningarna ytterligare, genom att bli den näst mest sedda under första dygnet.

ANNONS
|

"Lejonkungen" har hittills varit en framgångssaga. Den tecknade filmen från 1994 drog på bio in närmare en miljard dollar (med dagens kurs 9 miljarder kronor) och musikalen utsågs för några år sedan till världens mest inkomstbringande föreställning, med 6,2 miljarder dollar (56 miljarder kronor) bara i biljettförsäljning.

Näst mest sedda

Med den senaste trailern för den utseendemässigt verklighetstrogna nyinspelningen av filmen ökar förväntningarna än mer.

Trailern släpptes förra veckan, och blev på 24 timmar den näst mest sedda trailern med 224,6 miljoner visningar, rapporterar Entertainment Weekly. Den enda trailern som setts fler gånger under sitt premiärdygn är ett annat Disney-spektakel; "Avengers: Infinity war", med 238 miljoner visningar.

ANNONS

Regissören Jon Favreau kände redan innan trailern släpptes pressen att göra den klassiska filmen rättvisa.

- Det handlar om att ge publiken den upplevelse de hoppas få, och om du kan överraska dem längs med vägen, så kommer de att njuta än mer. Men du måste leva upp till förväntningarna, så det är en större press med de här älskade historierna, sade han vid en filmfestival förra året.

Regissören gjorde "Djungelboken"

Favreau har dock fått en rejäl uppvärmning, genom den otecknade versionen av "Djungelboken", som sedan den släpptes 2016 också spelat in närmare en miljard dollar på bio.

"Lejonkungen" har premiär i sommar, och i skådespelarensemblen kan nämnas Beyoncé, Seth Rogen och Donald Glover. Enligt uppgift kommer nyinspelningen, som använder sig av dataanimationer liknande nyinspelningen av "Djungelboken", inte vara en exakt återskapning av den ursprungliga filmen, utan innehålla en del nya scener.

TT

Fakta: Flera nyinspelningar

Disney har de senaste åren gjort flera nyinspelningar av sina tecknade klassiker, med fotorealistiskt utseende.

Bland några exempel kan nämnas "Skönheten och odjuret" (2017), "Djungelboken" (2016) och "Berättelsen om Askungen" (2015). De kommande åren planeras förutom "Lejonkungen" även "Dumbo", "Aladdin" och "Mulan".

ANNONS