Tracy Irve: Linnea och Alexander Herlogsson.
Tracy Irve: Linnea och Alexander Herlogsson.

Tracy Irve bytte folkpop mot r'n'b

ANNONS
|

Från början hade syskonen Linnea och Alexander Herlogsson ett band tillsammans med en tredje medlem. Men när syskonparet strävade åt ett eget håll musikaliskt, blev de istället en duo.

- Från början influerades vi mycket av Londons folkpopscen eftersom att vi hade spelat en del där. Så vi körde mycket akustiskt, men med tiden utvecklades musiken till något annat, säger Alexander Herlogsson.

Det vi hör från Tracy Irve idag är pop åt med mörkare hållet, med beats influerade av hiphop och r’n’b. Något som hittills har gått hem i USA, där bandet är större än vad de hittills är på hemmaplan.

ANNONS

- Det är klart att man alltid vill vara omtyckt i Sverige, och jag tycker att den svenska musikscenen är spännande just nu. Men vi har alltid känt att det amerikanska soundet passar oss, eller kanske snarare att vårt sound passar den amerikanska marknaden bättre.

Det började ta snurr ordentligt när Tracy Irve gjorde musiken till den amerikanska filmen Battlefield America. De har sedan fortsatt på filmmusikspåret, och gjort all musik i skräckfilmen The helpers.

- Vi halkade in på det här med filmmusiken på ett bananskal, det var inget planerat eller en medveten strategi. Men det senaste halvåret har vi fokuserat helt och hållet på vår egen musik, säger Alexander Herlogsson.

I början av nästa år kommer en efterlängtad debut-EP, men först väntar en spelning på Jazzhuset redan ikväll.

ANNONS