Tiesto | Summerburst Ullevi, fredag

ANNONS
|

Minns ni förra gången Tiesto var i stan? 2011? Det var på … häpphäpp hipstermössa … Way Out West! Då kallades bokningen ultracool och stuprörsjeansen och tangorabatterna stod som spön i backen i Slottsskogen när holländaren kopplade på lasermaskineriet. Tre år senare gör han samma sak på Ullevi och när indiegänget numera skyr honom som pesten så tar svennarna honom i handen och leder honom genom en fenomenalt fartfylld kväll på Summerburst. Okej, han har inte Hardwells tyngd eller Nervos fräschör, men han har en annan sak som inte går att underskatta: egna hits.

Så när han dammar på med Red lights, en av årets allra finaste popdängor, och allsången rullar över hela Ullevis stora dansgolv, ja då ställer sig håret i nacken rakt ut. De lila lysmaskarna som delats ut lådvis i publiken bildar en enda lång nattklubbsorm som slingrar sig i både höjd- och sidled och det är kvällens i särklass största ögonblick.

ANNONS

Tyvärr finns det också en baksida med att ha SÅ många hits som Tiesto faktiskt har, särskilt om man inte har förmågan att röja och rensa bland dem. Hela den första halvtimmen försvinner i ett sanslöst tempo när han får för sig att klämma in så många godbitar som möjligt på så lite tid som möjligt. Vi får ingen möjlighet att vila i någon av melodierna, han ska hela tiden rusa vidare till nästa och det märks på publiken att den inte riktigt hinner med. Det blir bättre sista halvan när han rör sig in och ut ur längre, mörkare partier som bygger lika mycket på rytm som hookar och mixar det med vokala inslag. Och nostalgitrippen med både gabber och trance mot slutet är både vågad och cool. En skön start på Summerburst 2014.

ANNONS