The Knife gör a(u)ktion till förmån för Ingen människa är illegal

ANNONS
|

Syskonen Olof Dreijer och Karin Dreijer från The Knife tog paus för tre år sedan.Men nu har The Knife precis släpt en liveskiva, fotobok och turnéfilmen ”The Knife – Shaking the Habitual: Live at Terminal 5”.

LÄS MER:The Knife tar farväl i Göteborg

LÄS MER:The Knife släpper livealbum med mera

Till helgen startar de en aktiondär de auktionerar ut specialtillverkade instrumenttill förmån för nätverket Ingen människa är illegal, skriver de i ett pressmeddelande.

Vill arbetaför en värld utan nationsgränser

Ingen människa är illegal arbetar med att stödja människor på flykt som har fått avslag på sin asylansökan. Nätverket kräverpermanent uppehållstillstånd åt alla som befinner sig i Sverige och vill stanna kvar här.

ANNONS

–Att miljontals människor fråntas grundläggande mänskliga rättigheter och tvingas leva gömda i Europa är en av vår tids största humanitära katastrofer. Vi vill därför fortsätta bidra till IMÄIs livsviktiga arbete med att ge praktiskt och ekonomiskt stöd till människor som lever i Sverige utan papper, och arbete för en värld utan nationsgränser, säger medlemmarna Karin och Olof Dreijer.

Tre specialtillverkade instrument

Auktionen består av tre instrumentsom specialtillverkades för bandet The Knifes turné "Shaking The Habitual Tour" som pågick mellan 2013 och 2014. Instrumenten, "The Bell", "The Cone" och "The Harp"är gjorda av konstnären Bella Rune.

Auktionen startar lördagen den 2 september och pågår fram tills den 17 september på gruppens hemsida.

ANNONS