Robert Durst. Arkivbild.
Robert Durst. Arkivbild.

"The jinx"-miljonär i rätten

ANNONS
|

Är bevisen tillräckliga för en mordrättegång mot den 75-årige amerikanske multimiljonären Robert Durst? Den frågan utreds just nu i amerikansk domstol och på måndagen hördes nya vittnen i fallet där Durst misstänks ha mördat sin vän Susan Berman i början av 2000-talet.

Robert Durst var huvudperson i HBO:s uppmärksammade dokumentär "The jinx" 2015 där han i det dramatiska sista avsnittet i dold mikrofon erkände att han mördat flera personer. Dokumentären tar dels upp fallet Berman, men också ett fall med Dursts mördade granne samt hans fru, som försvann spårlöst 1982.

ANNONS

Under måndagens domstolsförhandlingar hördes bland annat en person som vittnade om hustruns rädsla för att Durst skulle skada henne precis innan hon försvann. Enligt åklagarna mördade Durst Berman eftersom hon visste något om hustruns öde.

Förhandlingarna väntas pågå i två veckor. Durst nekar till att ha något med hustruns försvinnande att göra och har heller aldrig åtalats för brott i samband med det. Det enda brott han officiellt erkänt är vapenbrott, för vilket han dömdes till fängelse 2016.

Rättad: Åklagarna tror att Durst mördade Burman eftersom hon visste något om hustruns försvinnande, inte tvärtom.

TT-Reuters

ANNONS