Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tävla: Vinn biljetter till filmfestivalen!

Den 29 januari börjar årets filmfestival i Göteborg. Nu har du chansen att vinna två biljetter till valfri film under den elva dagar långa festivalen. Det finns 450 filmer att välja mellan.

Årets festival är den 39:e i ordningen och har Italien som temaland. Och som vanligt är det en blandning av allt från storfilmer till kortfilm och dokumentärer.
På festivalen visas filmer från 84 länder. En av dem är Tanna, den första film någonsin som spelats in ö-riket Vanuatu.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se


Det har gjorts många filmer om Jesus, men bara två om Muhammed. Muhammad: The Messenger of God skildrar Muhammeds uppväxt innan han blev en religiös ledare.
För alla Göteborgsnostalgiker visas Göteborgsepoker, gamla dokumentärfilmer om bland annat slumsystrar i Göteborgs nödkvarter 1915, invigningen av Göteborgs stadsbibliotek 1954 och livet i Göteborgs hamn 1990.

Läs också: Här är nio heta filmtips inför festivalen


För den som inte kunde sluta läsa Rolf och Cilla Börjlinds Springfloden om ett brutalt mord på Nordkoster finns nu chansen att se filmen som bygger på deras kriminalroman. I huvudrollerna Kjell Bergqvist och Julia Ragnarsson.
En garanterat mäktig upplevelse blir Fritz Langs stumfilmsklassiker Metropolis som visas i jätteformat i Scandinavium, liveackompanjerad av Göteborgs symfoniker.


Tv-drama är en ny avdelning på årets filmfestival. Här finns bland annat chansen att efter tre år se uppföljaren till publiksuccén 30 grader i februari där bland andra Kjell Wilhelmsen och Maria Lundqvist flydde kylan i Sverige till Thailand.


Och nu har alltså 20 läsare chansen att vinna två biljetter var till årets filmfestival. I vinsten ingår även två festivalpass. Det är bara att svara rätt på tävlingsfrågorna ovan!

Tävingen pågår till och med torsdag 21 januari.
Rätt svar och vinnare publiceras lördag 23 januari.
Biljetterna skickas hem till vinnarna med post.